Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky jako z krámu

Housky jako z krámu

Potřebné ingredience

250ml vody špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 500 g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého

Postup přípravy

suroviny dáme do pekárny v pořadí mokré, suché, kvasnice nahoru
program Těsto míchá a kyne cca 2 hodiny
na vále si těsto rozdělíme na 8 dílů
každý díl na tři kousky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Péřové rohlíky

Péřové rohlíky

Potřebné ingredience

250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla /může být i sádlo/ 1 vejce 450 g hladké mouky 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1,5 lžičky sušeného droždí Na posypání mák,hrubá sůl,sezamová semínka-co má kdo rád:-)

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny,zapneme program těsto,po vykynutí rozválíme na kulatou placku,rozdělíme na 4 části,ty na další 3,takže nám vznikne 12 trojúhelníků…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáky z domácí pekárny

Loupáky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1/2 hrnku mléka, 1/2 rozpuštěné hery, 2 žloutky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky( lze použít ale i jeden druh mouky,někdy peču z hladké,někdy z polohrubé,podle toho,které mám doma více), 1 hrnek uvařených nastrouhaných brambor, 1/2 lžičky soli, 1 kostka droždí, 1 vejce k potírání loupáků, mák

Postup přípravy

Dáme do domácí pekárny tak,jak jsou přísady psané,ale lze vše zadělat i ručně nebo pomocí mixéru a hnětacích metel.. vytvoříme tuhé těsto.. podle potřeby lze dát více brambor i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mléčné housky

Mléčné housky

Potřebné ingredience

250 ml mléka,150 ml oleje (dávám 75 ml rozpuštěné hery+75 ml oleje),1 vanilkový cukr,3 polévkové lžíce cukru (lze dát více,podle vaši chuti),3/4 lžičky soli,1 hrnek vařených strouhaných brambor,60 dkg hladké mouky,2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostly čerstvého droždí

Postup přípravy

Nedávno jsem děvčatům dávala původní recept s tím,že jsem si ho přizpůsobila.. teď jsem recept napsala tak,jak jsem ho přizpůsobila.. těsto zadělávám v domácí pekárně buď na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

Pro pečení v pekárně: 300 ml vody 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1 lžičku kmínu 500 g hladké mouky (já používám hladkou chlebovou)1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Pro pečení v toubě: dvojnásobná dávka Také se může část mouky nahradit celozrnou , nebo přidat semínka,ale vždy musí být větší část hl.mouka.

Postup přípravy

Pro pečení v pekárně :
nalijeme vodu a přidáme vše ostatní do pekárny , nastavíme pečení Klasické a necháme vše na pekárně.

Pro pečení v troubě:
Nastavíme na program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí Rohlíky > jednoduché a skvělé

Domácí Rohlíky > jednoduché a skvělé

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 0,5 l mléka (používám plnotučné), 50 gr droždí, 100 gr stolního oleje (ne olivový!), 10 gr cukru, 20 gr soli. vodu s kapkou octa na potreni sul, mak, kmin > na posypani

Postup přípravy

Tento týden dělám už po 4té , jelikož je syn ve škole tak jsem stihla ještě i vyfotit , jinak mi je kradou s manžou , horké z plechu :-)

Těsto je zadělané v domácí pekárně:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb-pro domácí pekárnu

Kmínový chléb-pro domácí pekárnu

Potřebné ingredience

JE VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 320ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 250g pšeničné chlebové mouky, 250g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička suš. droždí , 2 lžičky kmínu ( místo kmínu můžeme dát semínka, ty se dávají až po 30 min. zvuk. signál.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Drozdí dávám do středu do menšího důlku.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá pizza z pekárny

Kynutá pizza z pekárny

Potřebné ingredience

Těsto:280 ml vody,2 lžíce oleje,2 lžičky soli,1 lžička cukru,48 dkg hl.mouky,1 a 1/2 lžičky sušeného droždí Na oblohu: 20 dkg libové anglické slaniny,20 dkg str.sýra,3 zakysané smetany,kečup,česnek,oregáno.3 rajčata

Postup přípravy

Těsto si připravíme v pekárně:nejdříve dáme tekuté ,pak mouku,cukr,sůl a navrch droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.
Pak těsto vyndáme rozetřeme na vymazaný plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá maková bábovka - moc  dobrá

Kynutá maková bábovka - moc dobrá

Potřebné ingredience

50 dkg polohrubé mouky,špetku soli,citronová kůra,10 dkg pískového cukru,1 vanilkový cukr,1 kostka droždí,200 ml mléka,1 vejce,120g Hery. Náplň:1 balení hotové makové náplně

Postup přípravy

Do nádoby si dáme mléko,rozpuštěnou Heru,1 vejce-které rozšleháme.Nasypeme mouku,cukr,sůl,citr.kůru a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto a necháme 1 hodinu-30 min…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulovo-smetanový koláč

Cibulovo-smetanový koláč

Potřebné ingredience

Dělám na menším plechu, klidně si můžete suroviny zdvojnásobit. Zadělávám v domácí pekárně. 125g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička soli, 250g hladké mouky a půl lžičky droždí ze sáčku. Do pekárny dáváme jako první vodu a olej, pak mouku a nakonec droždí. Zapneme program TĚSTO. Připravíme si - jednu větší cibuli nakrájenou na půlkolečka, co nejtenčí plátky, 10 dkg šunky nebo 5 dkg anglické, 10 dkg sýra (výborná je gouda, stačí Eidam...), koření na pizzu a cca 10 polévkových lžic smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Těsto necháme vykynout, pak rozprostřeme na pečící papír a dáme na plech. Celé těsto poklademe půlkou nakrájené cibule a pokropíme smetanou. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a…

Zobrazit více...

Kategorie