Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové tyčinky podle Zorky

Sýrové tyčinky podle Zorky

Potřebné ingredience

120 ml mléka, 150 g rozpuštěné Hery, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, špetka pepře, 370 - 400 g hladké mouky (podle velikosti vejce), 150 g nastrouhaného sýra Eidam, 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí, 1 lžička cukru

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté + droždí, pak sypké) a zapneme program: TĚSTO. Po vykynutí těsto rozválíme na plát, nakrájíme na pruhy cca 2 cm široké, stočíme do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cibulové bagetky se sýrem

Cibulové bagetky se sýrem

Potřebné ingredience

200ml vody, 1 lžička cukru, 21g droždí, 50g tvarohu (já tvaroh neměla, dala jsem 50g pomazánkového másla bez příchutě), 400 g hladké mouky, 1+1/2 lžičky soli, 1 cibule + oříšek sádla, vejce na potření + sýr na posyp

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme a osmahneme na sádle. Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (i cibulku) a zapneme program Těsto. Po jeho ukončení těsto na vále znovu propracujeme,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletýnka ala vánočka  s makovou náplní

Pletýnka ala vánočka s makovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 260ml mléka, 1/2 kostky droždí, 100g rozpuštěné Hery (nebo 50g másla,50g Hery), 100g krystal.cukru, 550g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička skořice ***Náplň: 200g mletého máku,1 vanilkový cukr,1-2 lžičky skořice,3-4 lžíce cukru promícháme a pár minut povaříme na kaši v cca 200ml mléka.***1vejce na potření

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat a vykynout v domácí pekárně.Když je hotové,rozdělíme ho na 6 stejných kusů a postupně jeden kousek těsta po druhém vyválíme na obdélník (viz.foto příloha)…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zdravé vločkové bagety

Zdravé vločkové bagety

Potřebné ingredience

450 - 500ml vody, 3 lžíce octa, 250g pšeničné plnohodnotné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 150g ovesných vloček, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 čerstvého droždí Ovesné vločky na vál

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně hustší těsto, rozdělíme na 5 stejných dílů a vyválíme begaty na vále posypaném ovesnými vločkami, nechýme asi 30 min. pod utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
** KŘUPAVÉ HOUSKY **

** KŘUPAVÉ HOUSKY **

Potřebné ingredience

výborné housky..recpt je od Hanky (channah)..

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
** ÚŽASNÉ ROHLÍKY **

** ÚŽASNÉ ROHLÍKY **

Potřebné ingredience

skvělé, rychlé a vynikající rohlíky..recept je od Jarušky (Jarča10)..

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

Potřebné ingredience

280ML mléka 62G rozpuštěného másla 250G hladké mouky 250g polohrubé mouky 5PL cukr moučka špetka soli 2ČL sušených kvasnic 1/2 sáčku prdopeč kousek másla na potření

Postup přípravy

Takhle jak je to napsáno,dáme postupně do pekárny a zapneme program-těsto. Po vyjmutí,rozdělíme na 12dílků. A dáváme náplň (tvaroh,povidla,nutelu). Zabalíme a dáváme na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíčky od Heleny ID 78476

Rohlíčky od Heleny ID 78476

Potřebné ingredience

225 ml vlažné vody,2 vrchovaté lžíce sádla,2 lžičky soli,1 lžička cukru,400 hladké mouky,2 lžičky suchého droždí

Postup přípravy

Přísady dáme do pekárny v pořadí,ve kterém jsou uvedeny.Dáme na program Příprava těsta.Těsto vyválíme na placku a rozdělíme na trojúhelníčky,které postupně zabalíme od nejširšího…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté lívanečky

Kynuté lívanečky

Potřebné ingredience

500ml mléka,1 vejce,400g hladké mouky,2 lžíce cukru,1 lžička droždí,špetka soli.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny a zapnem program těsto.Pak smažíme na oleji lívanečky,sypeme cukrem,skořicí nebo pomažem marmeládou.Jsou moc dobry:-)))

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic, pečeme denně

Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic,…

Potřebné ingredience

200ml podmáslí, 180ml vody, lžící oleje a lžíci octa, 2hrnky hladké mouky (používám T650 anebo i klasickou 00, hrnek (změřila jsem vodou, přesně 3dcl)), dále 1hrnek žitné mouky, malou lžičkou cukru, 2malé lžičky soli, 1/2 kostičky kvasnic, semínka (sypu slunečnici, asi 3velké lžíce, také lněné semínko,apod. Ale slunečnice u nás nesmí chybět :-)

Postup přípravy

Do pekárny naliju podmáslí, vodu, přidám ocet a olej a malou lžičku cukru. Na to 2hrnky hladké mouky (hrnek vrchovatý, zarovnaný s okrajem) a 1 hrnek žitné mouky. Do rohu 2malé…

Zobrazit více...

Kategorie