Večky s jogurtem
Potřebné ingredience
1 malý kelímek jogurtu, 100 - 150ml vody, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 80g měkkého másla, 200g hladké mouky, 100g poohrubé mouky, 150g špaldové mouky, 100g chlebové pšeničné mouky, 3 lžíce sušené brkaše, 2 lžičky soli, 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička medu, sladěnky nebo cukru. Semínka.
Postup přípravy
V pekárně zaděláme na program těsto, rozdělíme na 4 části a umotáme večky - viz foto. Pečeme na 220°C asi 20 min.
Mazanec podle ID 171650
Potřebné ingredience
275ml mléka, 500g polohrubé mouky, 100g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 droždí, 4 lžíce cukru, 2 VC, mandle, rozinky
Postup přípravy
Pečeme na program základní (kolem 3 hodin - ne déle, jinak bude suchá) světlá kůrka.
pšeničnožitný chleba II. super do ošatky
Potřebné ingredience
300ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce žitného kvásku, 300g pšeničné mouky hladké, 300g žitné mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 3 lžičky dehidrovaného droždí, ošatka na 1kg
Postup přípravy
Všehny suroviny vložit do pekárny podle pořadí jak jsou napsaná a zapnout program těsto.Nebojte se toho, že je těsto příliš hutné a vodu nepřidávejte, potom by bylo noc řídké a po…
Normální chleba :-)
Potřebné ingredience
450 ml vody, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 500g hladké mouky, 400g žitné tmavé chlebové mouky, 3-4 lžičky soli (jak kdo má rád), 1 celé droždí, lžička kmínu
Postup přípravy
Těsto si nechám udělat v pekárně na základní program a před pečením ho dám kynout do ošatky vysypané solamylem na dalších 1/2-3/4 hodiny (celé v igelitu), poté přiložím plech s…
Máslové pečivo
Potřebné ingredience
300 - 320ml mléka, 70g másla, 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 50g chlebové pšeničné mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky soli, 1/2 droždí, trocha cukru
Postup přípravy
Zaděláme v pekárně naprogram "těsto", rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme rohlíky, housky, bulky,... Necháme pod utěrkou asi 15 min. nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě…
nadýchaný a vláčný mazanec
Potřebné ingredience
1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.
Postup přípravy
Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku…
Domácí žitné (žitno-špaldové) houstičky z domácí…
Potřebné ingredience
150 ml mléka 1 vejce 2 lžičky soli 1 a 1/2 lžičky cukru 100 g másla rozpuštěného (může být i sádlo, Hera) Vařený brambor (může být i syrový a může jich být víc) 350 g hladké bio pšeničné nebo špaldové mouky 150 g žitné moky, též nejlépe bio 1 sáček sušeného droždí 1 lžička kmínu + na posypání Na potření bud´mléko, nebo bílek, nebo voda
Postup přípravy
Do pekárny dáme tekutiny, sůl, cukr, kmín, brambor a mouky, navrch droždí a spustíme program těsto.
Vykynulé těsto vyjmeme z pekárny, rozdělíme na několik dílů, ze kterých…
MAZANEC - VÁNOČKA ... luxusní!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250 ml mléka 100 g herry 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky 1 vejce špetka soli 400 g pol. mouky 200 g hl. mouky 2 1/2 lžičky suš. droždí
Postup přípravy
ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po ukončení programu těsto propracujeme rukama a rozdělíme na dva bochánky. Dávat 2 bochánky na jeden plech je chyba,…
Anglické rohlíky 2
Potřebné ingredience
300ml mléka, 25g másla, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, koření na pizzu, 200g anglické slaniny, 200g tvrdého sýru, trocha oleje, grilovací koření
Postup přípravy
Zaděláme těsto v pekárně, poté umotáme rohlíky, mírně zmáčkneme, potřeme směsí z oleje, vody a grilovacího koření (koření na pizzu patří do tětsa), poklademe anglickou a sýrem:…
Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče,…
Potřebné ingredience
Možná tento recept tu už je,ale kdyby náhodou... Já ho používám pořád. Potřebujete: 240ml mléka, 0,5dcl oleje, 1 vejce (rozšlehat), 300g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce krupicového cukru (na pizzu dám méně), a nakonec 2/3 droždí (sušené nepoužívám,lepší je klasika,kterou necítíte v těstě)
Postup přípravy
Vše dát do pekárny v uvedeném pořadí -sůl do jiného rohu než cukr. Zapnu program těsto. Ze začátku hlídám,zda nepřisypat mouku a nebo mléko. Těsto se nelepí a dá se z něho…