V Ý T E Č N Ý chleba ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 150g žitné mouky, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce octa, 1 lžička třtinového cukru, 200-220ml vlažné vody - bochník by se neměl po vypracování roztékat a měl by držet tvar, proto je množství vody individuální a šetřete, 50g zakysané smetany a semínky dle nálady a chuti - dala jsem tentokrát dýňová, můžete lněná, slunečnicová atp.
Postup přípravy
Recept mám od kamarádky.
Kvásek vzejít nenechávám a rovnou vše míchám ručně jak mi přijde pod ruku - domácí pekárnu nevlastním. Vypracuji v míse hladké těsto, pomoučím a…
Rajčatový chlebík s kapiovou pomazánkou
Potřebné ingredience
140 ml vlažné vody, 140 ml rajského protlaku, 200 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky, kvásek z 1 kostky kvasnic, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, oregáno, 2 stroužky česneku, jedno oloupané rajče nasekané na malé kousíčky Pomazánka - 1 tvaroh, 1 tavený sýr, 1 lž.majonézy, půl skleničky (výživa) steril.kapie, 2 stroučky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce povoleného másla, podle potřeby troška mléka na rozředění (u tvarohu v krabičce netřeba, já měla ve folii)
Postup přípravy
vložit do pekárny - mokré pak suché, nahoru česnek a rajče a program QUICK - rychlý - 1h 40 min.
*** L o u p á č k y nebo S u k y *** dáváme si s…
Potřebné ingredience
asi na 6 ks suků se dává - kvásek (trošičku vlažného mléka, menší půlka kvasnic, špetka soli, lžička cukru, trocha hladké mouky), těsto : 150 ml vlažné vody, 1 vejce, 50 ml oleje, 10 dkg cukru, 300 g hladké mouky, vejce na potření smíchané se lžící rumu a špetkou cukru, NEmletý mák.
Postup přípravy
vzejít kvásek, potom smíchat mouku s olejem, vodou, vejcem, cukrem a špetkou soli a nakonec kvásek. Pořádně propracujeme těsto - nesmí se lepit, pokud ano, přidejte mouku, dokud…
*Domácí kaiserky - houstičky*
Potřebné ingredience
20 dkg hladké mouky, 20 dkg celozrnné ( Kaufland 13 Kč), kvasnice - stačí půlka, 200-250 ml vlažného mléka, asi lžička soli, trochu cukru do kvásku, 100 ml oleje, libovolná semínka na posyp.
Postup přípravy
Recept je pro domácí pekárnu, ale já tuhle várku dělala ručně a nechala kynout na topení. Udělat kvásek. Mouky smíchat s mlékem, kváskem, olejem, solí. Nechat vykynout na teplém…