Pivní chleba
Potřebné ingredience
275 ml piva pokojové teploty,125 ml vody,600g hladké mouky pšeničné,1pl mletého kmínu,1,5 čl soli,6g sušeného droždí
Postup přípravy
od tekutých po sypké nakonec po droždí dáme do pekárny program klasik velikost 2 barva střední ETA SIESTA
Chleba jako pizza
Potřebné ingredience
300ml mléka,2 pl oleje,1 pl octa,2 čl soli,1 čl cukru,360g pšeničné mouky hladké,140g pšeničné mouky Celozrnné,7g sušeného droždí,1pl semínek slunečnice,1pl semínek dýně,3 cm nahrubo nastrouhaného loveckého salámu,pizza koření
Postup přípravy
klasickým způsobem navážíme suroviny a dáme program Klasik,barva střední,velikost 1
Celozrnný pšeničný s kořením
Potřebné ingredience
300ml vody,3 pl oleje,2 čl soli,1 čl cukru,290 celozrnné mouky jedno jaké,210 hl pšeničné,1 čl sušeného droždí a na závěr koření dle chuti já dávám třeba směs na bylinkové máslo,na pizzu,nebo mraženou bazalku jak kdo má rád
Postup přípravy
Do pekárny postupně dáme potřebně množství surovin od tekutých po sypké a nakonec droždí.
ETA SIESTA
Program celozrnný,světlý,velikost 1
Světlý chlebík s br.kaší sušenou
Potřebné ingredience
100ml vody,160ml mléka,2 pl másla,260g hl.mouky pšeničné,100g mouky žitné,2 pl br.kaše v prášku,2 čl soli,1 čl cukru,1 čl mletého kmínu,6 g sušeného droždí(nejlepší a nejlevnější je z modrým ptákem-mají ho v Globusu,Albertu)
Postup přípravy
Tak jak jsou psané suroviny dáváme do pekárny tj- nejdříve tekuté potom sypké a nakonec droždí.
Pekárna ETA SIESTA program klasik,velikost 1 kůrka světlá
přeji dobrou chuť