Sachr z cuket, čili z dýní
Potřebné ingredience
400g cukety, číli dýně (oloupané a zbavené zrníčk) 400g polohrubé mouky 200g cukru 2 vejce 1 prášek do pečiva 4 lžíce kakaa 1 tabulka čokolády na vaření 2 vrchovaté lžíce pikantní zavařeniny (meruňkové, rybízové)
Postup přípravy
Cuketu nastrouhat na jemném struhadle. Přes zimu používám mraženou, že mám už připravené 400g pytlíky z cuketami čili z dýněmi.
Do pekárny dáme napřed cuketu a vejce a pak…
Obyčejné domácí rohlíky - lepší než od pekaře
Potřebné ingredience
Suroviny: Na těsto: 350ml mléka – 600g hladké mouky – 60g rostlinného másla – 1 lžička soli – 1lžička přírodního cukru – 30g čerstvého droždí – hladká mouka na vál – tuk na plech Na potření a posypání: 1 bílek – mák – kmín - sezam – mořská sůl
Postup přípravy
Postup:
1 nalít odměrkou mléko (může se dát i voda) a přidat změklé máslo
2 odváženou mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého cukr a uprostřed nadrobit droždí.
3 Zvolit…
Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží…
Potřebné ingredience
250 - 280 ml vody, 400 g hladké mouky, lžička přírodního cukru, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, špetka drceného fenyklu, 150 g oloupaných ve slupce uvařených brambor, 30g čerstvého droždí
Postup přípravy
nepoužívat časovač!!
klasický postup dání surovin do pekárny bez brambor
asi za 30min, kdy pekárna zapípá se přidají brambory nastrouhané na jemným struhadle.
Domácí langoše, Lepší a zdravější než z bistra
Potřebné ingredience
Těsto na 6 langošů: 150ml vody, 50ml bílého vína, 250g hladké mouky, 150g hrubé mouky nebo celozrnné, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, ½ lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí, hladká mouka na vál a olej na smažení
Postup přípravy
Postup: Vše dle postupu běžným dát do pekárny, zvolit program těsto
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě…
ČESKÝ CHLÉB z pekárny
Potřebné ingredience
Suroviny: 300ml vody, 50ml syrovátky nebo podmáslí, 1 tableta Celaskonu 250mg,
350g hladké mouky, 250g žitné mouky chlebové, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru,
1 lžíce kmínu, 20g čerstvého droždí
Postup přípravy
Program: 1 – základní – BASIC,. Hmotnost 0,9, kůrka střední – medium
Obměny: - pro své zdraví nahradit část pšeničné i žitné mouky celozrnnými moukami, lze i
…