Moravské koláče z domácí pekárny
Potřebné ingredience
2 vejce, 80 ml oleje, 220 ml vody, 1 KL soli, 4 PL cukru, 600 g polohrubé mouky (nebo hladké a polohrubé půl na půl), 1 sáček sušeného droždí, 1 kostka tvarohu + cukr + máslo, povidla, drobenka, vejce na potření.
Postup přípravy
Těsto připravíme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na cca 14 kousků. Vymačkáme jako na koláček, vložíme 1 větší lžičku tvarohu a zabalíme jako buchtu. Necháme chvilku…
Pizza z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g hladké mouky, 0,1 l vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1/2 sáčku sušeného droždí, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mléka.Do pekárny dáme nejprve všechny tekuté složky, sůl a pak mouku, cukr a droždí. Toto těsto se vždy povede a velmi dobře se s ním pracuje.Pizza na obrázku - rajčatové sugo, mozzarella, prosciutto crudo, pizza koření