Skořicoví šneci ...
Potřebné ingredience
300 g hl.mouky , 60 g cukru,2 PL medu, 10 hera (olej),1 vejce , 1 kostka droždí, špetka soli,130 ml. mléka
Postup přípravy
udělat těsto a nechat asi 1 h. kynout (já dělala v pekárně ) jak jinak můj miláček pekárna pak udělat dva obdélníčky potřít máslem a posypat cukr se skořicí zarolovat a nakájet…
Plitvický závin
Potřebné ingredience
Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.
Postup přípravy
Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.
Mléko s cukry přivedeme do varu,…
Bábovka z domácí pekárny, jemná a vláčná s borůvkami
Potřebné ingredience
250ml mléka, 150ml oleje, 2 vejce, 2 vanilin.cukr, 130g krupic.cukru, 400g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 čajové lžičky citronového aroma + borůvky ( nebo cokoliv dle chuti)
Postup přípravy
Do formy poputují nejprve tekuté přísady, poté hned sypké, krom ovoce. Zapneme program "dort" a necháme vše hezky vymíchat. 2 minuty před koncem míchání těsta vsypeme…
Slunečnicový chléb s kefírem
Potřebné ingredience
250 ml kefíru,150 ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje( nebo slunečnicový),1 lžička soli,1 lžička cukru,120 g žitné mouky,220 g hladké pšeničné mouky,250 g kupované směsi na slunečnicový chleba ( od Labety),15 g droždí 1 lžíce lněných semínek 1 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy
Suroviny dáme do nádoby pekárn y,nejdříve tekuté,pak mouky ,semínka,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program chléb se středně propečenou kůrkou.( povrch jsem při…
Salámové kytičky
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.…
Vdolky s jablky
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)
Postup přípravy
Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto…
Makové buchty
Potřebné ingredience
600g pol.mouky, 250 ml mléka,2 vejce ,100 g cukru, špetku soli,1 sáček majolky, 30 g droždí\r\nnápln : mák 200 g, cukr , rozinky rum , vanilkový cukr, mléko a strouhanku asi hrst \r\n potření : máslo a rum
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do pekárny na těsto..po vykynutí rozdělíme na 24 ks naplníme a pečeme na 175 C 25 min. po vyndání z trouby pomašluji máslem ve kterém je rum... moc dobré …
Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek…
Potřebné ingredience
300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo
Postup přípravy
Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko…
Sypaný makový závin
Potřebné ingredience
Těsto: 300 ml mléka, 80 ml oleje, 60 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, lžička soli, 30 g droždí, (bez vejce). Náplň: 200 g mletého máku, 200 g cukru moučka. Dále: kousek másla.
Postup přípravy
Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme směsí máku s cukrem, pokapeme studenou vodou a máslem, srolujeme a…
Kroucený koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.
Postup přípravy
Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a…