Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dietní toustový chléb /suchary/

Dietní toustový chléb /suchary/

Potřebné ingredience

200ml nízkotučného mléka, 100ml vody, 30g rozpuštěného másla nebo oleje, 500g hladké mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 20g čerstvého droždí

Postup přípravy

Vše dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Zvolte program rychlý, hmotnost se nenastavuje a kůrka světlá.
Z tohoto chleba si můžete připravit dietní suchary…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza chléb - sváteční specialita, chutná k vínu i pivu

Pizza chléb - sváteční specialita, chutná k vínu i pivu

Potřebné ingredience

300ml vody nebo nízkotučného mléka, 40ml oleje, 500g mouky polohrubé, 30g solamylu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička oregána, 1 lžička soli, 1/2 lžičky medu, 20g čerstvého droždí, 100g libové anglické slaniny nebo česnekového boku /kdo chce zdravěji dá šunku/ a 1 masitá čerstvá červená paprika /místo papriky můžou být i olivy/

Postup přípravy

Vše kromě slaniny a papriky dejte do formy v uvedeném pořadí. Droždí zakápněte medem. Program nastavte na toust, hmotnost střední a kůrka světlá. Slaninu si nakrájejte na malé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí langoše - lepší a zdravější

Domácí langoše - lepší a zdravější

Potřebné ingredience

asi 150 ml vody, 50 ml bílého vína, 250g pšeničné mouky hladké, 150g pšeničné mouky hrubé nebo celozrnné /dáte-li celé množství celozrnné mouky budou zdravější/, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí nebo 5g sušeného, hladká mouka na vál, olej na smažení

Postup přípravy

Vodu a víno nalijeme do formy a pokryjeme moukou, přidáme žloutek, sůl, cukr a droždí. Zvolte program těsto. Po vykynutí těsto rozdělte na 6 kousků a utvořte z nich bochánky a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocný kompot

Ovocný kompot

Potřebné ingredience

600 g tvrdšího ovoce / oloupaná jablka, oloupané hrušky, dužnina dýně, ne zcela zralý angrešt, rebarbora /,
asi 200 g cukru / i přírodní /, kolečko citrónu, kousek celé skořice, hřebíček, 1/2 až 1 l vody

Postup přípravy

Ovoce oloupejte a nakrájejte na úhledné kousky. Dejte do formy bez míchadel a zalijte vodou a přidejte ostatní přísady. Nastavte program pečení. Je-li ovoce měkčí ukončete práci…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnná vánočka - pro zdravou výživu, bez cholesterolu

Celozrnná vánočka - pro zdravou výživu, bez…

Potřebné ingredience

300 ml vody, 80 ml oleje /může i olivový/, 500g pšeničné celozrnné mouky /může být i část špaldové celozrnné/, 60g sójové mouky hladké plnotučné /nebo ji nahradit pšeničnou/, citrónová kůra z jednoho citrónu, 20g čerstvého droždí, vanilkový cukr, 40g přírodního cukru /nebo obyčejný/, 1/4 lžičky soli, rozinky, ořechy, sušené ovoce apod.

Postup přípravy

Celozrnnou mouku můžete míchat s bílou v libovolném poměru. Vše dáme do formy v uvedeném pořadí a zapneme program těsto. Pokud chcete upéct v pekárně, tak ji můžete potřít…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík jako Šumava

Chlebík jako Šumava

Potřebné ingredience

380 ml vody, 1,5 pl octa, 3pl oleje, 1,5 kl cukru, 3kl soli, 360g hladké mouky, 215g žitné mouky (dávám i celozrnou), 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí 1,5 kl nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny a nastavíme základní program a pak je upečeno. Teď jsem si udělala v pekárně jen těsto a dala péct do trouby, chlebík byl hutnější.

a jelikož…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Špaldový chlebíček

Špaldový chlebíček

Potřebné ingredience

300ml vody,2PL oleje,1PL octa,2ČL soli,160g špaldové mouky hladké,140g celozrnné žitné mouky,200g hladké pšeničné mouky,1PL pšeničných otrub,1PL pšeničných klíčků,3PL slunečnice,3PL syrovátky,1PL chlebového koření(nebo kmín),1ČL sušeného droždí

Postup přípravy

Základní program,kůrku světlou a velikost 700g.Je fakt super,takový jemňoučký.Místo vody a syrovátky jde dát 320ml podmáslí.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chleba

Jogurtový chleba

Potřebné ingredience

Velký bílý jogurt (Klasik) 400g, 1 lžíce oleje, 1 malá lžička cukru, 2 lžičky soli, 200g pšeničné chlebové mouky, 200g žitné chlebové mouky, 200g celozrné pšeničné mouky, koření dle chuti (kmín, fenykl....), 1/4 kostky droždí. Podle hustoty jogurtu je občas potřeba přidat lžíci mouky nebo vody, aby bylo těsto tuhá jednolitá koule.
Můžou se samozřejmě přidat i semínka, jak kdo má rád, ale já jsem dnes nedávala
Chleba má výbornou chuť!!!!!

Postup přípravy

Pekárna nastavena na program 1 základní (1000g) cca 3h 18 min, kůrku máme rádi propečenou. Mám Moulinex OW200030

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí chléb - velmi chutný

Domácí chléb - velmi chutný

Potřebné ingredience

320 - 350ml vody, krajíc chleba i starého bez kůrky, 1 lžíce octa, 500g mouky hladké / nebo 350g mouky hladké a 150g mouky žitné celozrnné /, 1 a půl lžičky soli / já dávám mořskou /, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička cukru, 1/3 kostky droždí / nebo 3,5g sušeného droždí, semínka / len, sezam, slunečnice, dýně /

Postup přípravy

Do 350 ml vody si rozdrobíme střídu chleba z jednoho krajíce a rozmačkáme. Na dno formy nalijeme tuto směs a lžíci octa. Hladinu vody pokryjeme moukou s kmínem. Do jednoho rohu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

Potřebné ingredience

recpet som prebrala zo slovenského MMB :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193 - autorkou je paní Andrea Gajarová (ajkagajka) ID 1976 - týmto jej velmi ďakujem, že mi s velkou radosťou dovolila zverejniť tento fakt vynikajúci receptík aj pre maminky a pekárky s českého MMB......:))

Postup přípravy

Prísady :
NA CESTO: *250ml mlieka *2PL rumu *3PL rozpusteného masla *štipka soli *3 žĺtky *400g polohrubej múky *8PL cukru *1 bal. sušené droždie NA POTRETIE CESTA: …

Zobrazit více...

Kategorie