Houstičky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
300 ml mléka ( nebo 200 ml mléka a 100 ml jogurtu),
50 g tuku (Zlatá Haná, Hera, Rama...),
1 vejce,
2 lžičky soli,
500 g hladké mouky,
70 - 100 g polohrubé mouky (nejdříve radši méně, přidat podle hustoty těsta),
1 lžička sušených kvasnic,
Program: kynuté těsto
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozdělíme asi na 11 částí. Každou na další tři, vyválíme a upleteme malé houstičky. Necháme 3/4 hodiny kynout, potřeme vejcem, posypeme zrníčky dle chuti a pečeme…
bez pekárny
Potřebné ingredience
Směs z Lidlu...Landgut...pro ty co nemají pekárnu!
Postup přípravy
Ručně uhnětané...přes hodinu nakynuté a za hodinu upečené v kloasické troubě ve formě na biskupský chlebíček :o)
Semínkový chléb s kvasem.
Potřebné ingredience
400 ml žitného kvasu
150-200 ml vody
350 g hladké polodvětlé mouky T650
200 g celozrné pšeničné mouky
2 hrstě vloček
3 lřičky soli
10 g kvasnic
1 lžička kmínu
3 lžíce oleje
Semínka dle chuťi , já dala,dýňová,slunečnicová a trochu vloček
1 vejce nebo nílek nebo olej na potření chleba
Postup přípravy
Do pekárny vložíme Kvas+100 ml vody s vodou opatrně ,někdo kdo má řidčí kvas tak není potřeba vodu přidávat ,3 lžíce oleje , dvě hrsti vloček ,mouku ,do jednoho rohu dáme sůl …
Ovocné kynuté knedlíky - těsto z domácí pekárny...
Potřebné ingredience
250ml mléka , 1x žloutek , 1x lžíce cukru , 1x lžička másla , 400g hrubé mouky , 1x lžička sušeného droždí , špetka soli. jakékoliv ovoce,
Po uvaření knedlíku : máslo na polití hotových knedlíků, tvaroh, smetanu, kakao, moučkový cukr.... každý kdo má rád..
Postup přípravy
Uvedené suroviny dáme do pekárně v pořadí jak jsou uvedeny (kromě toho ovoce :o). ) a zapneme program - Těsto -
Když je těsto vyhnětené a vykynuté vyndáme ho z pekárny a…
Domáci kynuté knedlíky - těsto z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250ml mléka , 1vajíčko , 500g hrubé mouky , 1 lžička soli , 1 lžička sušeného droždí
Postup přípravy
Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program - Těsto -
Když už je těsto vyhnětené a vykuneté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti,…
Houstičky podle paní Klára B. (laho) ID 81508
Potřebné ingredience
Základ je stejný jako u majolkových housek podle paní Klárky B. jen složení mouky je jiné:
250 ml mléka, 1 vanička majonézy (nebo 2 pytlíčky majonézy hellmans)-tj.100 ml, 1 lžička soli,360g hladké mouky,140g celozrnné pšeničné,1 lžička cukru, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí,hrst slunečnice,hrst lněného semínka (možno použít cokoliv)
Postup přípravy
Nahážeme do pekárny a zapneme program těsto.Asi po 10-15 minutách přidám semínka a nechám dál pokračovat program.Po vykynutí klasicky zpracujem.Já dělám housky nebo rohlíky.
Ze…
Anglické rohlíky
Potřebné ingredience
těsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného
na povrch: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, kousek tvrdého sýra
Postup přípravy
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí vyklopíme na vál. Rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí…
ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i…
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání
Postup přípravy
Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i…
Chleba z podmáslí - domácí pekárna
Potřebné ingredience
300 ml podmáslí
1 bílý jogurt /125g/
500 g mouky /250 g hladké a 250 g špaldové/
2 lžičky kvasnic
2 lžičky soli
1 lžíce medu
1 lžíce másla
Postup přípravy
Ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny. Zapneme program na 3:30 minut, tmavá kůrka.
Výborné, moc doporučuji.
Kvásek-Žitný kvas
Potřebné ingredience
Celozrná žitná mouka,vlažná voda,nádoba na kvásek aspoň litrová,vařečka
Postup přípravy
1. den-první den si odvážím 120g mouky +přidám 145 ml vlažné vody-rozmíchám vařečkou a nechám stát na lince 24 hodiny,nádobu přikryju plátýnkem a zagumičkuji ,kvásek musí tzv…