Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

Na těsto: 500g hladké mouky, 250-350ml vlahého mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 2-3 špetky soli,1 lžička drceného kmínu, 80-100g jemně nastrouhaného tuku Omega Na náplň: 3 PL zakysané smetany, 2 PL tatarky, 2 PL majonézy, 3 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 středně velké papriky kápie, 150-200g salámu(vcelku)dle chuti nebo 1 klobásu nebo 2 párky apod..., sůl, pepř, 100g jemně nastrouhaného eidamu. 1 rozšlehané vejce na potření + semínka nebo koření na posypání

Postup přípravy

V míse (nebo domácí pekárně) zaděláme na kynuté těsto. Mléko přidáváme podle potřeby, těsto by mělo být husté(polotuhé) tak akorát.

Připravíme nádivku: (přísady můžete…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNNÁ PIZZA +++

CELOZRNNÁ PIZZA +++

Potřebné ingredience

150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,50 g hladké mouky,260 ml vlažné vody,2 lžičky sušených kvasnic,1 lžička hnědého cukru,2 lžíce oleje,1 lžička soli...

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté potom sypké do jednoho rohu cukr do druhého sůl do prostředka do mouky uděláme důlek a dáme kvasnice a zahrnem .Zapnem program příprava těsta .Až je těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Květinové koláčky s náplní

Květinové koláčky s náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 2 lžíce cukru, špetka soli, 100 ml oleje, 1 vejce, 100 ml majolky, 500 g hladké mouky, 42 g čerstvého droždí Náplně musí být husté, nejlépe se hodí maková, ořechová nebo kokosová. Na vnitřek květiny můžete použít tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem, 1žloutkem, moučkovým cukrem dle chuti, citron.kůrou a doprostřed tvarohovové středu třeba kousek ovoce nebo džemu.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme ho v teple vykynout.

Těsto potom rozdělíme na zhruba 16 stejných kousků (případně jiný počet,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kmínový chléb

Kmínový chléb

Potřebné ingredience

2 polévkové lžíce kmínu 1 Kg hlad.mouky 2 čajové lžičky soli 1 č.l.surového cukru 1 kostka čerstvý kvasnic/42g/ 600 ml.vlažné vody 2 p.l.olivového oleje 1 vejce na potření ne do těsta :-) 2-3 p.l.kmínu na posypání

Postup přípravy

1.Smíchejte kmín,mouku,sůl a cukr.
2.Rozdrobené kvasnice rozmíchejte v troše vody a spolu se zbývající vodou a olejem přidejte k mouce.Vše zpracujte na vláčné těsto,které…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb vícezrnný, domácí pekárna versus trouba, zrychlený postup, vše od oka, jednoduchý!

Kváskový chléb vícezrnný, domácí pekárna versus trouba…

Potřebné ingredience

250ml vody, různé druhy mouky - žitná je na kvásek, pšeničná chlebová, aj. dle Vaší chuti. Druhů je spousta, nebojte se experimentovat. Sůl, kmín, semínka.

Postup přípravy

Vyliji skleničku vody do domácí pekárny, a zaháži celé dno pšeničnou chlebovou moukou vrchovatými lžícemi, cca 10 PL. Pak přidám různé jiné mouky, např. 1 lžíci ječné mouky, lžíci…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dalamánky +++

Dalamánky +++

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody,100 ml oleje,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,60g žitné mouky,120g Grahamové mouky ,280g hladké mouky ,2 lžičky hnědého cukru ,1 sušené kvasnice,semínka podle chuti lněné semínka, sezamové semínka,hrubozrnná sůl…..

Postup přípravy

Nejprve dáme do pekárny tekuté + kmin a potom sypké do mouky uděláme důlek do důlku dáme kvasnice a zahrneme.Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl.Zapneme program příprava…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Potřebné ingredience

200ml vody, 35g oleje, 150g strouhaného sýru (z toho 80g do těsta, zbytek na posypání), 14g droždí, 380g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky soli, cukr. Vejce na potření

Postup přípravy

Vše kromě vejce a 70g sýru dáme do pekárny a necháme zadělat těsto. Poté umotáme tvary, necháme ještě chvíli nakynout, potřeme vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 220°C asi 12 -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chleba s chlebovou a žitnou moukou +++

Pivní chleba s chlebovou a žitnou moukou +++

Potřebné ingredience

350 ml piva,140 ml vlažné vody,3 kávové lžičky drceného kmínu,1 lžíce soli,500 g hladké (chlebové) mouky ,150 g žitné chlebové mouky,1 sypké kvasnice a +1 lžička ,

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Pamatujeme na to, že pivo musí mít pokojovou teplotu.

Do pekárny dáme prvně vše tekuté (pivo, vlažnou vodu), potom nasypeme sůl i kmín a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Potřebné ingredience

300ml teplé vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 500g žitné mouky, 1,5 lžičky soli, sušené droží nebo půl kostičky čerstvého, program TĚSTO

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělte na přibližně dvě stejné části a jednu z nich vyválejte. Vyválené těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte jej kousky sýrů. Překryjte druhou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majolkové uzlíky

Majolkové uzlíky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 100 ml majonézy (sáček je přesně 100ml), 1-1,5 lžičky soli (jak kdo rád slané) , 500 g hladké mouky, 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí, 1 lžička cukru.

Postup přípravy

Těsto umíchala pekárna ale jde samozřejmě i udělat ručně jako klasické kynuté těsto.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky,…

Zobrazit více...

Kategorie