Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)

Postup přípravy

Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
****Pikantní sekaná ála holandský řízek v domácí pekárně ****´ála já***

****Pikantní sekaná ála holandský řízek v domácí…

Potřebné ingredience

500g mlet.masa,200-300g nastrouh.eidamu,2 hrsti ovesných vloček,2 dl mléka,2 vejce,trošičku soli,pepř,muškát.květ,4 vrchov.lžičky plnotuč.hořčice,5-7 stroužků rozmačk.česneku,.....na posypání strouhanka..

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady,necháme pár hodin uležet,dáme do domácí pekárny-BEZ HNETACICH HAKU :: ))) a 1-2 hod.pečeme...program Pečení...před pečením posypeme masíčko -nahoře…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBA

CHLEBA

Potřebné ingredience

310ml mléka,1 lžíce octa,2 lžíce oleje,2-3 lžičky soli,2 středně velké uvařené nastrouhané brambory,120 g tmavé žitné mouky,400 g hladké mouky,2 lžičky drceného kmínu,2 lžičky sušeného droždí a 2 lžičky mletého cukru

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí (cukr a droždí dohromady doprostřed) a pečeme na program základní,kůrka podle toho jak máte rádi,my dáváme světlou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koule

Moravské koule

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, 150 g strouhaných vařených brambor, 300 g hrubé mouky, 20 g čerstvého droždí a trošku cukru na droždí. Olej na smažení, hladká mouka na vál, kečup, tvrdý sýr

Postup přípravy

Podle pořadí dáme do pekárny a na necháme udělat těsto. Vykynuté těsto rozválíme na asi 2 cm tlustý plát, ze kterého vykrájíme kolečka. (Používám velké kulaté vykrajovátko na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majolkové houstičky - úúúúžasné

Majolkové houstičky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 200 g majolky - 2 malé pytlíčky, 500g hladké mouky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 a půl lžičky droždí- vyzkoušela jsem jen polovinu majolky a super, stačí jeden pytlíček!!!

Postup přípravy

Vše dát do pekárny na program kynutí, nejprve vše tekuté, potom mouku a ostatní, vykynuté těsto, vyválet váleček - hada asi 15 cm a udělat uzlíky, pomašlovat vejcem a posypat solí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rychlobábovka do domácí pekárky, rychlá a dobrá

Rychlobábovka do domácí pekárky, rychlá a dobrá

Potřebné ingredience

1/4l šlehačky, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva popř. kokos nebo mák, skořice, mandle, rozinky, vanilkový cukr, rum ......

Postup přípravy

Výše uvedené ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT. Do těsta při míchání přidávám kokos s rozinkami, skořici a nasekané mandle, vanilkový cukr a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Potřebné ingredience

250g mléčné rýže(může být i obyčejná),0,7l mléka,4 vejce,vanilkový cukr,50g másla,cukr podle chuti,špetka soli,citrónová kůra,meruňkový kompot

Postup přípravy

Rýži propláchneme vodou,nasypeme do pekárny,mírně osolíme,zalijeme mlékem a zapneme na program džem.Hlídáme až je z toho kaše,podle potřeby podlijeme ještě trochu mlékem nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNNÉ ROHLÍČKY

CELOZRNNÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 1 polévková lžíce oleje, 100 g celozrnné žitné mouky, 100 g špaldové hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 hrsti ovesných vloček, 2 hrsti otrub, lněné semínko, 1 lžička soli a 1 lžička sušeného droždí.

Postup přípravy

Dám v uvedeném pořadí do pekárny, program příprava těsta.Z vykynutého těsta vyválím placku, rozříznu na 8 dílů a smotám rohlíčky.Nechám ještě 20 až 30 minut vykynout.Potřu mírně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

Potřebné ingredience

390g hladké mouky, 90g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, 150ml vlažného mléka, 130g roztopeného, ale vychladlého másla, 1 čajová lžička soli, 1 vrchovatá čajová lžička sušeného droždí, kůra z 1/2 citronu. Po pípnutí přidáme : 30g sekaných mandlí, 60g oranžátu, 60g citronátu (prostě kandované citrusy), 90 g hrozinek namočených v rumu. Můžeme přidat trošku rumu nebo tresti, případně sušené ovoce, jaké máme rádi nakrájené na drobno.

Postup přípravy

Jako u klasického chleba z domácí pekárny...Nejdříve dáváme mléko, pak všechno ostatní, aby se nám nezalepily metličky :-)))) Program č. 3 - francouzský chleba, Velikost 0,9 kg,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ŽITNÝ CHLEBÍK

ŽITNÝ CHLEBÍK

Potřebné ingredience

podle Marcely ID 133115

Postup přípravy

nemám ho tak nadýchaný, ale je SUPER.

Zobrazit více...

Kategorie