housky . . .:-)
Potřebné ingredience
285 ml ovesného mléka, 6 lžic olivového oleje, 230 g hladké pšeničné mouky bílé, 230 g celozrnné pšeničné mouky hladké, 1 lžička soli, půlka droždí, semínka . . . vajíčko na potření
Postup přípravy
Všechny suroviny nasypeme do pekárny, zapneme na program "příprava těsta" a nacháme pekárnu pracovat za nás. Poté vyndáme těsto, rozdělíme na 9 kousků, dáme na pekáček s…
kváskový špaldový chléb
Potřebné ingredience
500 g hladké celozrnné špaldové mouky, voda, 10 lžic kvásku, 15 g soli, kmín
Postup přípravy
dám na program "příprava těsta", poté nechám kynout u radiátoru 12 hodin, poté peču v domácí pekárně. Před kynutím si nezapomeňte vyndat hnětací háky.
přírodní kvásek
Potřebné ingredience
bio žitná mouka hladká, voda
Postup přípravy
první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…
špaldový bio chléb
Potřebné ingredience
350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor
Domácí veka celozrnná
Potřebné ingredience
280 ml vody, 500 g celozrnné pšeničné hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, na potření vajíčko, droždí 1,5 lžičky
Postup přípravy
vše dáme do pekárny na program příprava těsta. Poté rozdělíme na dvě půlky, potřeme vejíčkem a déme péci.