Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
housky . . .:-)

housky . . .:-)

Potřebné ingredience

285 ml ovesného mléka, 6 lžic olivového oleje, 230 g hladké pšeničné mouky bílé, 230 g celozrnné pšeničné mouky hladké, 1 lžička soli, půlka droždí, semínka . . . vajíčko na potření

Postup přípravy

Všechny suroviny nasypeme do pekárny, zapneme na program "příprava těsta" a nacháme pekárnu pracovat za nás. Poté vyndáme těsto, rozdělíme na 9 kousků, dáme na pekáček s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kváskový špaldový chléb

kváskový špaldový chléb

Potřebné ingredience

500 g hladké celozrnné špaldové mouky, voda, 10 lžic kvásku, 15 g soli, kmín

Postup přípravy

dám na program "příprava těsta", poté nechám kynout u radiátoru 12 hodin, poté peču v domácí pekárně. Před kynutím si nezapomeňte vyndat hnětací háky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
přírodní kvásek

přírodní kvásek

Potřebné ingredience

bio žitná mouka hladká, voda

Postup přípravy

první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
špaldový bio chléb

špaldový bio chléb

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor

Postup přípravy

dáme na program Sprint nebo Klasik.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí veka celozrnná

Domácí veka celozrnná

Potřebné ingredience

280 ml vody, 500 g celozrnné pšeničné hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, na potření vajíčko, droždí 1,5 lžičky

Postup přípravy

vše dáme do pekárny na program příprava těsta. Poté rozdělíme na dvě půlky, potřeme vejíčkem a déme péci.

Zobrazit více...

Kategorie