Slovenské pagáčky
Potřebné ingredience
250 g pomletého vepřového vnitřního sádla 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1-2 žloutky ½ kostky droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru
Postup přípravy
Těsto řádně propracujeme, můžeme si pomoci i v domácí pekárně. Těsto je však díky syrovému sádlu tuhé a potřebuje následně trochu propracovat na pomoučněném vále. Nekynout. Poté…
Žerbo
Potřebné ingredience
TĚSTO: 450 g hladké mouka 300 g másla 3 PL cukru 1 vejce ¾ KL prášku do pečiva 1 balíček sušeného droždí 65 ml mléka (asi ¼ hrníčku) NÁDIVKA: 300 g mletých ořechů (vlašských, možno smíchat i s lískovými) 370 g cukru moučka meruňková marmeláda malinová marmeláda POLEVA: 15O g čokolády na vaření 50 másla 2 KL rozpustné kávy (kdo nemá rád kávovou příchuť, vypustí) 2 PL rumu 2 PL cukru 3 PL studené vody
Postup přípravy
Umícháme těsto, možno v robotu nebo v domácí pekárně. NEKYNOUT!! Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme na plát velikosti plechu. Plech zvolíme vyšší a trošku menší,…
Rozpékání pečiva v pekárně
Potřebné ingredience
Zmražené pečivo
Postup přípravy
Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…