Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PERNÍČKY- těsto z domácí pekárny

PERNÍČKY- těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150gramů másla nebo Hery(rozpustit v mikrovlnce),3 vejce,200gramů medu(asi pět polévkových lžic),600gramů hladké mouky,3OOgramů moučkového cukru,2 lžičky jedlé sody, a 3-4lžičky koření do perníku,a na konec citr.kůru z jednoho citronu(ale nemusí být,je jen na vůni)

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny podle návodu-od másla až po citr.kůru. Zapneme program těsto a ze začátku hlídáme,zda nepřisypat mouku,protože každá mouka jinak zahušťuje. Mícháme asi 10 až…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SUPROVÉ těsto na čokoládové cukroví,jako linecké,ale tmavé

SUPROVÉ těsto na čokoládové cukroví,jako linecké,ale…

Potřebné ingredience

200gramů rozpuštěné Hery(másla), 1 vejce,300gramů hladké mouky, 100gramů moučk. cukru, 50 gramů kakao (Holandské),1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny postupně,od Hery až po vanilkový cukr. Zapneme program těsto a hlídáme,zda se těsto nelepí moc na stěny,jinak přisypeme mouku(každá mouka jinak zahušťuje). No…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VANILKOVÉ ROHLÍČKY- těsto z domácí pekárny

VANILKOVÉ ROHLÍČKY- těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

330gramů hery( rozpustit v mikrovlnce), 1 žloutek, 420 gramů hladké(nejlépe prosáté) mouky,120 gramů moučkového cukru, 150 gramů Mletých ořechů.

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny- od hery až postupně k ořechům.tzn,první tekuté a pak tuhé. Pekárnu zapnu na program těsto a prvních deset minut hlídám,zda se těsto příliš nelepí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče, záviny,... i pizzy,slané koláče....)-dělám z něho i smažené langoše a koblížky

Univerzální kynuté těsto na všechno (buchty,koláče,…

Potřebné ingredience

Možná tento recept tu už je,ale kdyby náhodou... Já ho používám pořád. Potřebujete: 240ml mléka, 0,5dcl oleje, 1 vejce (rozšlehat), 300g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce krupicového cukru (na pizzu dám méně), a nakonec 2/3 droždí (sušené nepoužívám,lepší je klasika,kterou necítíte v těstě)

Postup přípravy

Vše dát do pekárny v uvedeném pořadí -sůl do jiného rohu než cukr. Zapnu program těsto. Ze začátku hlídám,zda nepřisypat mouku a nebo mléko. Těsto se nelepí a dá se z něho…

Zobrazit více...

Kategorie