Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plitvický závin

Plitvický závin

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.

Postup přípravy

Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.

Mléko s cukry přivedeme do varu,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Salámové kytičky

Salámové kytičky

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sypaný makový závin

Sypaný makový závin

Potřebné ingredience

Těsto: 300 ml mléka, 80 ml oleje, 60 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, lžička soli, 30 g droždí, (bez vejce). Náplň: 200 g mletého máku, 200 g cukru moučka. Dále: kousek másla.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme směsí máku s cukrem, pokapeme studenou vodou a máslem, srolujeme a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kroucený koláč

Kroucený koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 50 ml oleje, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, sůl, citronová kůra. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 150 g kysané smetany, 2 žloutky, 5 bílků, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále. 1 třešňový kompot, mandlové plátky, skořice a moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně (já dělala v pekárně). Vykynuté těsto roztáhneme na tukem pomazaný plech 30 x 40 cm a poklademe vypeckovanými třešněmi. Opět chvíli necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Holašovické koláčky

Holašovické koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 3 žloutky, 3 vrchovaté PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 PL sádla, citronová kůra. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 200 ml mléka, 150 g mletého máku, 4 PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, trochu rumu, mleté piškoty. Dále: 1 vejce na potření, rozinky v rumu.

Postup přípravy

Těsto zaděláme ručně s kváskem nebo v pekárně. Pro pekárnu: Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky. Máslo rozpustíme a vychladíme. Do pekárny nalijeme mléko a máslo, nasypeme cukry,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý stromeček místo vánočky

Kynutý stromeček místo vánočky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky citronové kůry, 30 g droždí, 1 PL rumu, rozinky. Dále: 1 vejce na potření, mandlové plátky.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Obě tekutiny nalijeme do pekárny, nasypeme cukr (1 lžíci dáme stranou) a přidáme prosáté mouky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vrstvený kynutý koláč  - povidlový

Vrstvený kynutý koláč - povidlový

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g Hery, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí. Náplň: asi 250 g povidel, 2 hrsti ořechů. Nahoru drobenka.

Postup přípravy

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli na vále kynout.
Dortovou formu průměr 28 cm…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebové bagety

Chlebové bagety

Potřebné ingredience

Těsto: 230 ml vody, 3 PL oleje, 1,5 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 130 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu a olej, nasypeme prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na cukr rozdrobené droždí. Zapneme program…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pražské koláče

Pražské koláče

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

Postup přípravy

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté…

Zobrazit více...

Kategorie