NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé
Potřebné ingredience
Ingredience do vývaru: 1,5 kg kuřecího, krůtího nebo králičího masa, 1 menší cibule, 1 menší pórek, 1 mrkev, 2 ks řapíkatého celeru, několik snítků čerstvého tymiánu (lze nahradit sušeným) pár lístků petržele, 3 kuličky jalovce. Ingredience pro naložení: 10 lístků šalvěje, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 větvička rozmarýnu, 1 stonek čerstvého tymiánu, olivový olej (lze nahradit slunečnicovým), sůl.
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě masa se vloží do hrnce se studenou vodou a nechají přejít varem. Vhodí se maso, uvaří do měkka a nechá se ve vývaru vychládnout. Pak se maso vyjme, osuší,…
VÝTEČNÁ KUŘECÍ STEHÝNKA dušená na víně
Potřebné ingredience
Ingredience-pro 1 osobu: 2-3 kuřecí stehýnka, 2 deci bílého vína, 2 stroužky česneku vcelku, 1 střední cibule, 1 paprikový lusk (nebo půl červeného a půl žlutého), několik zelených oliv, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Na pánvičce zvlášť orestujeme nakrájenou cibuli a proužky paprikových lusků.
Na další pánvičku vložíme bez oleje dobře očištěná kuřecí stehna, na mírném ohni…