kuře na švestkách
Potřebné ingredience
1 kuře, 2 hrnky vyloupaných švestek, nakrájených na čtvrtky, 1 hrnek červeného vína( suché např. Frankovka), 1/2 hrnku másla, 1 lžíce octa, 1 lžíce hl. mouky, tymián, pepř, sůl.
Postup přípravy
naporcované kuře zalijeme vínem s tymiánem a octem a dáme do pekáče uležet na noc. Druhý den kuře osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a spolu s nálevem a šupneme do trouby. Po…
POLÉVKA kuřecí S ŘAPÍKATÝM CELEREM
Potřebné ingredience
1 kuřecí drůbky, 1/2 celeru bulvy, 1 mrkev, 1 petržel, 3 menší brambory, 1 řapíkatý celer, 2 bobkové listy, 1 slepičí bujón, 2 zrnka bílého pepře.
Postup přípravy
Dáme vařit drůbky s bujónem, s bobk. listem a pepřem. Po 20 minutách droby vyjmeme, obereme a mezitím dáme vařit do vývaru zeleninu na proužky a oloupaný řapíkatý celer nakrájený…