Zapečené krůtí plátky - bašta v jednom pekáči
Potřebné ingredience
kilo krůtích prsních řízků - může být i kuřecí nebo vepřová kotleta, ta se ale musí naklepat, dále asi 2,5 kg brambor, 15 dkg Nivy, 25 dkg eidamu, 20 dkg měkkého salámu, asi 2 trojúhelníky nebo 1 kostka taveného sýra, provensálské koření, špetka soli nebo gril.koření, smetana 12%, šlehačka, olej, 2 cibule, půl palice česneku
Kuřecí plátky proložené směsí nivy, eidamu a šunky a…
Potřebné ingredience
Na pekáč asi kilo kuřecích prsou, 25-30 dkg nivy, 25 dkg eidamu, 30 dkg šunky, provensálské a grilovací koření, šlehačka nebo kysaná smetana, troška oleje
Postup přípravy
Kuřecí plátky naklepeme, vymažeme pekáč olejem, na dno poklademe polovinu plátků masa. Nesolíme a nekořeníme. Na maso nasypeme nastrouhanou směs nivy, eidamu a šunky, vrstva bude…
Kuře na sýru
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa nebo stehna - (tento rozpis je na šest celých stehen), 150 g taveného sýra, jedna sladká smetana 200 ml, koření, olej
Postup přípravy
Očištěné díly kuřete naskládáme do pečící nádoby. Okořeníme grilovací směsí, nesolíme. V misce rozmícháme tavený sýr se smetanou, dvěma lžícemi oleje a provensálským kořením,…