Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna dušená v zelí

Kachna dušená v zelí

Potřebné ingredience

1 kachna,
1 kg kysaného zelí,
2 dl bílého vína,
1-2 cibule,
kmín,
sůl

Postup přípravy

Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem upečeme v troubě téměř do měkka. Potom ji rozporcujeme.

Část tuku oddělíme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Husa pečená po staročesku

Husa pečená po staročesku

Potřebné ingredience

1 husa vážící přibližně 3,5 kg,
1 menší hlávka zelí,
3 jablka,
500 g brambor,
1 větší cibule,
30 ml octa,
2 ČL soli,
1 ČL kmínu.

Postup přípravy

Očištěnou husu důkladně omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji osolíme a necháme v chladu odležet. Potom ji okmínujeme a vložíme do pekáčku. Pokud je husa větší, můžeme ji…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Vánoční husa s červeným zelím

Vánoční husa s červeným zelím

Potřebné ingredience

Ingredience pečeně:

Husa 4,2-4,8kg
2 jablka (Boskop)
4 cibule
1 mrkev
kousek celeru
30 g majoránky
30 g pelyňku černobýlu
sůl
pepř
kmín
instantní jíška
trochu červeného vína

Ingredience zelí:
1 hlávka červeného zelí
10 jablek
4 cibule
2 bobkové listy
2 jalovcové bobule
1 hřebíček
špička nože skořice
100 g cukru
20 g soli
250 ml octa
250 ml rostlinného oleje
500 ml červeného vína (kvalitní)
100 g rybízového želé

Postup přípravy

Příprava husy:
Pro náplň husy oloupeme cibule a jablka a rozřezané je smícháme s majoránkou a pelyňkem. Plníme ji do husy kterou jsme předtím zevnitř vytřeli solí a pepřem.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 kachna,
500 g jablek,
šťáva z jednoho citronu,
50 ml oleje,
300 ml drůbežího vývaru,
sůl,
pepř,
majoránka.

Rozinková omáčka:
200 g rozinek,
100 ml bílého vína,
300 ml výpeku z kachny,
1 lžíce cukru,
1 lžíce medoviny.

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a pokropíme citronovou šťávou, aby nezčernala.

Očištěnou kachnu osolíme, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečená kachna obložená jablky

Pečená kachna obložená jablky

Potřebné ingredience

1 kachna, 60 g másla, 8 menších křehkých jablek, 1/2 hlávky zelí (nejlépe čerstvé), 1 cibule, 2 dl bílého vína, 1 lžíce rozinek, olej, sůl

Postup přípravy

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Křehká nakyslá jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

2 cibule, 1 kuře nebo slepice, sladká červená paprika, sůl, špetka pepře, 1 kostka slepičího bujónu, sladká nebo kysaná smetana, hladká mouka, 2 lžičky plnotučné hořčice

Postup přípravy

Naporcované kuře nebo slepici uvařím v osolené vodě do měkka s 1 kostkou slepičího bujonu, po uvaření a vychladnutí kuře oberu od kostí, v druhém hrnci si osmažím cibuli, přidám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Ožralé kuře

Ožralé kuře

Potřebné ingredience

1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5 lt černého piva

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky nasekaného česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce sladkokyselé červené chilli omáčky
sůl

Postup přípravy

V pánvi prohřejeme ingredience na nálev. Omyté kuře jím potřeme a zalijeme a necháme minimálně hodinu marinovat. Vezmeme plechovku piva, otevřeme jí, cca 1 deci upijte a poté…

Zobrazit více...

Kategorie