Kuře a kuskus po italsku
Potřebné ingredience
celé kuře nebo špalíčky, jak kdo rád,
sůl,
Kotanyi koření na pečené kuře,
trochu cukru a nebo medu,
máslo,
olivový olej,
worchestrová omáčka,
kuskus,
bujon čersvý nebo v kostce,
kečup,
česnek,
pepř,
cherry rajčata,
jarní cibulka,
paprika-hezká je žutá nebo oranž,
zelené olivy
Postup přípravy
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme, osolíme, posypeme kořením a trochu pocukrujeme nebo pokapeme mede chvíli rozehřátým v mikrovlnce, aby byl tekutý, podlejeme vodou a dáme péct.
Mezití…
Pečené kuře s rýží
Potřebné ingredience
rýže dlouhozrná
rajčata /mohou být i z konzervy/
1 paprika
jarní cibulka
olivy
oliv.olej
kuřecí špalíčky
bujon
koření na gril.kuře, popř.gyros nebo co máte doma...
Postup přípravy
Suchou rýži smícháme s najemno nakrájenýmy rajčaty, cibulkou a parikou, přidáme olivy, koření /lehce/, vše promícháme a nasypeme do pekáče. Navrch naskládáme kousky kuřete,…
Kuře na cibulce
Potřebné ingredience
Kuře-celé, cca 1,5 kg
3/4 kg cibule
sůl
brambory,
mléko,
máslo
olej
Postup přípravy
Kuře omyje, rozppůlíme, osolíme a položíme do pekáče. Cibuly oloupeme a nakrájíme nadrobno, a nasypeme do pekáče. Kuře lehce pokapeme olejem, podlijeme a dáme péct, pečeme cca 1,5…
Gratinované brambory se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
kuřecí řízky cca 0,5kg
oliv.olej
sůl
pepřové koření Kotanyi
sýr Tizian-2 ks -kupuji ten s červeným kořením, mají ho v Tescu
1 ks Rama cremifine nebo smetana
1,5 kg brambor
strouhaný sýr eidam cca 20 dkg
Postup přípravy
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a posypané pepřovým kořením. Vše osmažíme, když je maso hotové, zalijeme…
Marocké kuře na citronech
Potřebné ingredience
týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů
kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg,
sůl,
pepř,
olej,
2-3cibule,
jíška/osobně používám hotovou knorr/,
olivy-zelené cca 120-200g
petrželka /nať/
příloha-hranolky nebo čerstvá bageta
Postup přípravy
Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2…