Kuřecí játra po maďarsku
Potřebné ingredience
500g kuřecích jater 150g slaniny 1 maďarská klobása naložená paprika 1 velká cibule lžíce oleje lžička papriky (sladké maďarské) lžička pálivé papriky lžička majoránky špetka pepře půl lžičky mletého kmínu mouka na zahuštění
Postup přípravy
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a v tlakovém hrnci na oleji osmažíme dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou klobásu a chvíli restujeme.…
Pečená kachna se zelím a kulatými knedlíčky
Potřebné ingredience
1 kachna kmín sůl *********************************** 600 g brambor (polovina vařených, polovina syrových) 80 g másla 2 housky sůl 50 g škrobu 1 vejce *********************************** 1 sklenice sladkokyselého zelí, nebo kysaného velká cibule 200 g uzeného bůčku kmín sůl kostka hovězího bujónu hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy
Příprava kachny:
Kachnu omyjeme, prosolíme zvenku i zevnitř, z obou stran posypeme kmínem, položíme na pekáč, přikryjeme pokličkou a pečeme na 220˚C. Kachnu 2,5 kg pečeme…
Kuře v Teryiaki omáčce
Potřebné ingredience
1 lžíce kukuřičného škrobu 110 g hnědého cukru 1 lžíce vody 60 ml sojové omáčky 30 ml jablečného octa cider 1 stroužek česneku 1/2 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého zázvoru 6 kuřecích kousků (prsa, vykostěná stehna)
Postup přípravy
Veškeré přísady kromě kuřecích dílů dáme do hrnce a svaříme dokud směs nebude bublat a nezhoustne. Dáme schladit a do vlažné omáčky naložíme kuřecí kousky. Necháme přes noc…
Kuře "Balkari"
Potřebné ingredience
2 kuřecí prsa 1 střední cibule 1-2 větší stroužky česneku 250 ml smetany na vaření 250g balkánského sýra kávová lžička kari kousek másla
Postup přípravy
Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme kousky masa, orestujeme dozlatova. Přidáme kari, smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr, zamícháme, přikryjeme…