Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PŘEKVAPTE VAŠÍ NÁVŠTĚVU NEJEN PŘI VEČEŘI ! :)

PŘEKVAPTE VAŠÍ NÁVŠTĚVU NEJEN PŘI VEČEŘI ! :)

Potřebné ingredience

Nějakou drůbež, koření dle chuti, alobal, nůžky, pekáč a trouba.
Porcovat až před udivenými zraky společnosti. :D

Postup přípravy

1) Vystřihněte alobalové listy do žádaného tvaru
2) Připevněte je na kuře, slepici či krůtu
3) Upečte na pekáči, pokud možno v troubě s grilem
4) Před servírováním…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Přírodní krůtí prsa

Přírodní krůtí prsa

Potřebné ingredience

4 plátky krůtích prsou, hladká mouka, olej, pepř, sůl.

Postup přípravy

Prsa naklepeme, posypeme moukou z obou stran, okořeníme a restujeme po obou stranách asi 3 minuty, podáváme s hranolkami a zeleninou

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí paprikáš

kuřecí paprikáš

Potřebné ingredience

0,75 kg kuřete, na díly ročleněného
2 lžíce sádla
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky česneku, utřeného
1 ½ lžíce sladké papriky
0,25 l vývaru
2 lžíce mouky
3,5 dl zakysané šlehačky

Postup přípravy

Osušte kuřecí díly a řádně osolte.
V hrnci rozpalte sádlo a na něm osmahněte kuřecí díly dohněda, opečené dávejte stranou. Slijte tuk a nechte jen slabou vrstvu, na ní zpěňte…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Maďarský perkelt s nokama

Maďarský perkelt s nokama

Potřebné ingredience

Perkelt:maso z kuřete,králíka,vepřové i jiné,
cibulka,hl.mouka,červená paprika,
noky:voda,sůl,vejce,pol.mouka.

Postup přípravy

Na oleji osmahnu cibulku,přidám osolené maso,obalené v mouce smíchané s paprikou.Osmahnu maso z obou stran.Maso může být jekékoli.Kuře,králík atd.Po osmahnutí podliju troškou vody…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachnička na zelí a křenu s medem a s láskou pečená

Kachnička na zelí a křenu s medem a s láskou pečená

Potřebné ingredience

jedna pěkná kachnička rozpůlená
zelí kysané
křen strouhaný
kmín, sůl
červené víno
med
sojová omáčka
worcesterová omáčka

Postup přípravy

Do většího pekáče rozprostřeme směs kysaného zelí a objemově stejného množství strouhaného křenu. Na toto lůžko položíme půlky kachničky kůží vzhůru, posolíme, pokmínujeme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachnička s vybornou nádivkou

Kachnička s vybornou nádivkou

Potřebné ingredience

1 kachna i s drůbky asi 2kg
5 lžic strouhanky
1/8l mléka
2 jablka
2dl brandy
250g mletého vepřového masa
250g mletého hovězího masa
2 vejce trochu našlehaná
sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Kachní krk a poslední dva články odseknutých křídel uvařit v trochu osolené vodě.

Kachní drůbky (srdce, játra a žaludek) pomelít na masovém strojku. Přidat v mléce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Potřebné ingredience

1 malá kachna,
3 pomeranče,
sůl,
mletý pepř,
tymián,
olej

Postup přípravy

Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna podle prababičky

Kachna podle prababičky

Potřebné ingredience

2 stehna a 2 prsíčka,
2,5 dl světlého piva,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
jablko,
křen,
kmín,
sůl

Postup přípravy

Řádně očištěná kachní stehna a prsíčka protkneme klínky cibule, potřeme česnekem se solí, okmínujeme a krátce zapečeme. Poté podléváme a přeléváme pivem a zvolna dopečeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna v zelí po staročesku

Kachna v zelí po staročesku

Potřebné ingredience

1 kachna,
sůl,
kmín,
2 větší cibule,
500 g sterilovaného zelí,
2 dl bílého vína

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vložíme na pekáč, posypeme kmínem, trochu podlejeme a za občasného podlévání vypečenou šťávou ji upečeme téměř do měkka. Na trošce sádla z kachny podusíme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna na medu

Kachna na medu

Potřebné ingredience

kachna,
3 lžíce medu,
1/4 l drůbežího vývaru,
1/2 lžičky mletého zázvoru,
2 lžíce dezertního vína,
2 lžíce sojové omáčky,
sůl

Postup přípravy

Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu. Přidáme sojovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pečeme a stále podléváme.

Zobrazit více...

Kategorie