Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Drůbeží jatýrka na Moravance

Drůbeží jatýrka na Moravance

Potřebné ingredience

drůbeží jatýrka, 1 velká cibule, česnek (větší stroužek), sklenice Moravanky (nebo Kunovjanky), olej, sůl, pepř, pár kapek worchesteru

Postup přípravy

Nasekáme cibulku, česnek nakrájíme na plátečky, dáme zesklovatět na olej.Poté přidáme očištěná jatýrka a opečeme.Až se zatahnou posolíme a trochu opepříme.Nakonec přidáme sklenici…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Grilované kuřecí špízy, podávané s křupavým kuskusem a rajtou

Grilované kuřecí špízy, podávané s křupavým kuskusem a…

Potřebné ingredience

Na 4 porce potřebujeme:

Špízy:

4 kuřecí stehenní řízky,
1 balení baby banánů (případně 2 klasické),
2 naťové cibulky,
panenský olivový olej,
2 PL lžíce curry pasty červené (nemáme-li, použijeme kvalitní curry koření, asi 2-3 čajové lžičky),
šťávu ze dvou limetek,
sůl,
špetku chilli nebo Harissy,
2 lžičky sezamových semínek - nejlépe neloupaných,
lžíce medu,
pár kapek kvalitní sojové omáčky,
čerstvý koriandr nebo petrželku,
špejle či grilovací jehly,


Kuskus:

250g kuskusu(např.firma Bacchini),
250ml zeleninového bujonu,
mladou cuketku,
několik stonků řapíkatého celeru,
panenský olivový olej nebo máslo,

Rajta:

1 smetanový jogurt(ideální je řecký) - pro dietnější formu zvolíme např. Activii,
velkou salátovou okurku,
římský kmín,
mletý pepř,
sůl,
1 -2 stroužky česneku,
pár kapek limetkové šťávy nebo trošku nastrouhané kůry,
panenský olivový olej,
čerstvá máta, koriandr.

Postup přípravy

Jídlo vypadá složitě, ale je to velmi jednoduché, rychlé a hlavně ohromná dobrota!

Kuřecí maso si naložíme nejlépe přes noc.
Smícháme curry s olivovým olejem, špetkou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky s koriandrovo-česnekovým máslem, orientální dobrůtka!!!

Kuřecí závitky s koriandrovo-česnekovým máslem,…

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby si připravíme:4 kuřecí prsní řízky, kůru a šťávu z jedné velké limetky,několik lžic hnědého cukru,kvalitní sojovou omáčku,trošku škrobu,olejNa česnekovo-koriandrové máslo potřebujeme:2-3 stroužky česneku,hrst nasekané koriandrové naťi,pár kapek limetkové šťávy a špetku limetkové kůry,vegetku bez glutasolu nebo sůl (vegetka je lepší),asi 100g másla

Postup přípravy

Změklé máslo promícháme s rozetřeným česnekem, koriandrem, šťávou a kůrou z limetky, dochutíme vegetkou či solí.
Kuřecí prsa z jedné strany naklepeme a na tuto stranu rozetřeme…

Zobrazit více...

Kategorie