Hejkyho noky DO PŮL HOĎKY NA STOLE :-)
Potřebné ingredience
500g kuřecího masa, 500g bramborových noků, 200g eidamu, 200g nivy, 200ml smetany ke šlehání, trošičku tuku na osmahnutí masa, koření - dle vaší chuti, doporučuji např. Podravka PIKANT apod.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, během restování přidáme koření, promícháme, hotové vypneme. NESOLÍME!!! (pokud chceme docílit více křupavé…
Řízek naruby
Potřebné ingredience
kuřecí maso na řízky, sůl, pepř (podravka pikant), strouhanka, vejce, tuk na smažení, šlehačka (smetana na šlehání), brambory na přílohu, petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Kuřecí řízky osolit, okořenit, posypat strouhankou a do řízků ji zaklepat paličkou na maso, poté je obalit v rozšlehaném vajíčku a péct na rozpáleném tuku jako klasický řízek.…