Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KRŮTÍ STEHNA NA ŠVESTKÁCH

KRŮTÍ STEHNA NA ŠVESTKÁCH

Potřebné ingredience

2 Krůtí stehna, 6 lžic olivového oleje, 10 snítek tymiánu, 2 menší červené cibule, 400g vypeckovaných švestek, 1PL cukru, 5PL balzamikového octa, 150ml červeného vína (nejlépe portské), 4PL zakysané smetany, sůl, pepř

Postup přípravy

Kůži na krůtích stehnech nařízněte ostrým nožem na několika místech rovným řezem, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, přidejte 5 snítek tymiánu a nechte hodinu odležet v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Tymiánové kuře se žampióny z Apetitu

Tymiánové kuře se žampióny z Apetitu

Potřebné ingredience

* 4 kuřecí prsíčka s kůží a kouskem kosti
* sůl a pepř na dochucení
* 1 lžička citronové šťávy
* několik snítek tymiánu nebo ½ lžičky sušeného
* 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
* na poprášení
* 2 lžíce olivového oleje
* + trochu na potření
* 400 g malých žampionů (nejlépe tzv. krémových) nebo malých lesních hub
* 2 oloupané stroužky česneku
* 150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

ODZKOUŠENO - MŇAMKA

1. Troubu předehřejte na střední teplotu (zhruba 160 stupňů). Maso osolte, opepřete (nejlépe čerstvě mletým pepřem) a potřete olejem a citronovou…

Zobrazit více...

Kategorie