Ořechové těsto
Potřebné ingredience
20dkg hladké mouky 9dkg cukru 18dkg hery 9dkg mletých vlašských ořechů
Medové perníčky z žitné mouky
Potřebné ingredience
860 g žitné mouky celozrnné, 4 vejce, 4 velké lžíce medu, 300 g třtinového nebo bílého cukru, 1 polévková lžíce perníkového koření, citronová kúra z 1 bio citronu, 250 g másla, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 1 den odpočívat. Uležené těsto vyválíme a vykrájíme z něj různé tvary, a rovnoměrně…
POLEVY ZA STUDENA
Potřebné ingredience
CITRONOVÁ POLEVA: 180g cukru moučka, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce vody. RUMOVÁ POLEVA: 180gmoučkového cukru, 1 lžíce vody, 2 lžíce rumu. ŽLOUTKOVÁ POLEVA: 100g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová šťáva. BÍLKOVÁ POLEVA: 120-160 g cukr moučka, 1 bílek, citronová šťáva. POMERANČOVÁ POLEVA 200gcukru moučka, šťáva z pomeranče, 2 lžíce vody. CITRONOVÁ POLEVA 300g cukr moučka 3 lžíce vařícího mléka 2 lžíce vymačkaného citronu MLÉČNÁ POLEVA 250gcukr moučka 5 lžic horkého mléka pár kapek citronu Polevy za studena CITRONOVÁ POLEVA: 180g cukru moučka, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce vody. RUMOVÁ POLEVA: 180gmoučkového cukru, 1 lžíce vody, 2 lžíce rumu. ŽLOUTKOVÁ POLEVA: 100g moučkového cukru, 1 žloutek, citronová šťáva. BÍLKOVÁ POLEVA: 120-160 g cukr moučka, 1 bílek, citronová šťáva. POMERANČOVÁ POLEVA 200gcukru moučka, šťáva z pomeranče, 2 lžíce vody.
Vánočka od švagrové
Potřebné ingredience
1 kg pol . mouky 220 g ml. cukru 150g másla 3 žloutky 2 kostky kvasnic 1 lžička soli citr. kůra
Postup přípravy
Recept je na tři malé vánočky. Postup je klasický - kvásek, těsto. nakynout a plést spodní díl ze čtyř, pak ze tří a nahoře ze dvou dílů.
MANDLOVÉ ROHLÍČKY - VÝBORNÉ!!!
Potřebné ingredience
140g másla, 50g mandlových plátků,30g cukru moučka, 140g hladké mouky - ne ,,dvounulky, rohlíčky se z ní rozpadají. Takže obyčejnou světlou ne extra 00!!!
Postup přípravy
Zpracujeme těsto, necháme přes noc v lednici uležet a pak tvarujeme rohlíčky. Pečeme při 150°C do růžova. Hned po upečení obalujeme ve vanilkovém cukru.
"čokoláda" na vaření
Potřebné ingredience
Vím, že toto není recept! Ale chci se podělit o něco pro nynější období vánočního pečení. Tolik opěvovaná čokoláda na vaření, ať už od ORIONU či od FIGARA a dalších výrobců, NENÍ ČOKOLÁDA v pravém slova smyslu!!!! Ve složení bývávalo dříve okolo 50% kakaového másla! Dnešní složení viz. odkaz http://www.chemievjidle.cz/tabulkova-cokolada/cokolada-na-vareni-kraft-foods-cr Ale vynikající čokoládu! na vaření měli nyní v akci v Lidlu - 200g 52% a taky v Kauflandu 100g 52% vyšlo cenově na 10,90 Kč! Kvalitní jsou i v ostatních prodejnách - chce to JEN číst složení!!!
Postup přípravy
Jestliže bych měla použít (to ani omylem!!!) ty ostatní "čokolády na vaření", tak bych zásadně nedávala 100 % tuk na vytvoření polevy!!!
Babi dělá polevu tak, že dává 1…
Krém do Ořechů
Potřebné ingredience
250 g másla 1 velká arašídová nugeta
Postup přípravy
Obě ingredience spolu vyšleháme a plníme do ořechů vydrží i měsíc. Je to rychlovka dělám je už tak několik let a jsou supeer .
Benešovské dortíčky
Potřebné ingredience
190 g lískových oříšků,190g moučkového cukru,sníh ze 3 bílků,čokoládový krém/já používám nugetu:-)
Postup přípravy
Oříšky si nastouháme,přidáme prosátý moučkový cukr a sníh ze 3 bílků-smícháme v těsto,na plech vyložený pečícím papírem děláme kolečka o průměru cca 3cm,na každé druhé vmáčkneme…
Raffaelo kuličky z Delissy
Potřebné ingredience
4 bílé kokosové Delissy,100g másla,sušené mléko dle potřeby,oloupané mandle a kokos
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto nebo nastrouháme,přidáme změklé máslo a sušené mléko,zpracujeme těsto,tvoříme kuličky,do kterých balíme mandli a obalujeme v kokosu :-)Letos…