špaldové slepované cukroví
Potřebné ingredience
300g hladké špaldové mouky, 200 g másla, 100 g rýžového sirupu, bio džem nebo domácí. Na namáčení potřebujeme kokosový tuk, karob, kvalitní hořká čokoláda a mandle
Postup přípravy
z mouky, másla a sirupu vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme a vykrajujeme tvary. Máčíme v karobu, navrch dáváme mandli.
Tahini kuličky
Potřebné ingredience
100 g opražených a nasekaných semínek, mandlí...50 g kokosu, 50 rozinek, 3 lžíce Tahini, 3 lžíce medu nebo rýžového sirupu, skořice a pravá vanilka, kokos na obalení
Postup přípravy
Smíchat všechny suroviny, poté uděláme kuličky, které obalujeme v kokosu.
čokoládové hrudky
Potřebné ingredience
150 ml sezamového oleje, 10 lžic bio javorového sirupu, 250 g špaldové mouky, 1 lžíce vinného kypřícího prášku, 40 g ořechů, 2 lžíce kakaa, 60g bio čokolády.
Postup přípravy
Smícháme olej a sirup, poté vmícháme mouku, nakrájené ořechy, kypřidlo a nastrouhanou čokoládu. Malou lžičkou děláme hrudy.Pečeme na pečícím papíru cca 15 minut. Máčíme v karobu,…