VÁNOČNÍ HVĚZDA s marcipánovou ozdobou
Potřebné ingredience
Ingredience na korpus: 60 g hladké mouky, 120 g bramborové moučky, 180 g jemného krystalu, 2 KL kypřícího prášku, 6 žloutků, 6 bílků-pevně vyšlehaný sníh, KL nastrouhané citronové kůry z bio citronu, špetička soli. Ingredience na náplň: 2 PL nutely, 60 g másla, 60 g moučkového cukru, 1-2 PL mléka. Ostatní ingredience: 2 PL mascarpone na potření povrchu korpusu, hrst opražených a hrubě nasekaných lískových oříšků, marcipán na potažení.
Postup přípravy
Den předem připravíme z těsta dle popsaných ingrediencí korpus ve tvaru hvězdy, který pečeme zhruba 20-30 minut při teplotě 160/170 st. C.
Pak piškot podélně rozřízneme,…