Ořechy
Potřebné ingredience
20dkg hl. mouky, 6 dkg oříšků, 10 dkg cukru, 1 žloutek, 20 dkg másla, skořice a kakao na špičku nože
Postup přípravy
dají se máčet i v čokoládě, ale správně je to jen v kakau spolu s cukrem, myslím, že je to lepší, protože čokolády je na Vánoce až až :)
slepovat oříškovým krémem (já dělám…
Perníčky
Potřebné ingredience
5dkg medu, 3dkg tuku (oboje rozpustit). 1 vejce, 10 dkg cukru moučka, 1 lžička sody, perníkové koření, prášek do perníku (jen trošku), vanilka a 30 dkg hl. mouky
Košíčky
Potřebné ingredience
15dkg hl.mouky, 15dkg másla, 5dkg prášk. cukru, 4dkg ořechů, 1 žloutek
Postup přípravy
mačkáme do formiček a raději méně těsta, at máme místo na náplň-ta se dá použít jakákoliv, já dávala punčovinu přelité čokoládou a ozdobené oříškem
Dortíčky, pracny, linecké 2011
Potřebné ingredience
viz postup
Postup přípravy
Dortíčky: slepované piškotové těsto pudinkovým krémem a zdobené marcipánovými růžičkami\r\nPracny: světlé jsou kokosové (180g hl. mouky, 80g kokosu, 50 g m.cukru, lžíce medu, 120g…
Jahůdky
Potřebné ingredience
25dkg pol.mouky, 20dkg másla, 10dkg cukru, 3 jahodové pudinky, 2,5lžic mléka, 1 vanilka
Postup přípravy
peče se ve stejné formě jako na ořechy
slepuji jahodovým krémem (dělám hodně pudinkový: 2pud.prášky na 1/2l mléka) přidávám k vyšlehané 3/4-celé kostce másla s cukrem.
Vanilkové rohlíčky 2011
Potřebné ingredience
24dkg hl. mouky, 16dkg másla, 5dkg cukru moučka, 10dkg oříšků (já dávám vlašské), vejce pozn. dělám je ručně, ne přez šablonu, takže jsou sice každej trochu jinej, ale za to je tam více lásky a trpělivosti :)
Myslivecké knoflíky
Potřebné ingredience
14dkg másla nebo hery, 7dkg cukru, 7dkg ořechů (já dala vlašské) 18dkg hl.mouky, 1 žloutek
Postup přípravy
z těsta kuličky a vařečkou udělat důlek-upéct a pak do důlku čokoládu (já dala bílou i tmavou) a dle fantazie zapíchnout do neztuhlé čokolády kand.ovoce nebo mandličku .)
Zdobené linecké 2011
Potřebné ingredience
Těsto: 75dkg hl. mouky, 50dkg másla (2hery), 25dkg prašk.cukru, 3 žloutky, vanilka
Postup přípravy
promazávané ryb.marmeládou (nejlépe kyselejší) a polejvané bílou a tmavou čokoládou