Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kulíšci

Kulíšci

Potřebné ingredience

200 cukr moučka, 160 g kokosu, 120 g másla, 100 g piškotové drobečky, 3 lžice rumu, dětské piškoty, nutelu na náplň, bílou čokoládu na namáčení bambulí a spodku

Postup přípravy

vypracujeme těsto, asi z 1/4 uděláme bambule, zbylým těstem plníme cukrem vysypané formišky na vosí hnízda, naplníme nutelou, přilepíme piškot, opatrně potřeme konec kulíšku a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Košíčky, které se vždy povedou

Košíčky, které se vždy povedou

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 140 g moučkového cukru, 1 vejce náplň: piškotové drobečky, marmeláda, rum, máslový krém jako překvapení oříšek, kousek nugátu nebo kandované ovoce

Postup přípravy

Vytvoříme těsto plníme do formiček košíčků
nemusíse vymazávat, já vysypávám hladkou moukou
po upečení naplníme a polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Plněné kokosky

Plněné kokosky

Potřebné ingredience

na kokosky (přímo vychytávka, žádné šlehání, recept od mé bývalé vedoucí) 3 vejce (celá), 250 g cukr moučka, 250 g kokosu linecká kolečka cca 60 ks, máslový krém, pikantní marmeláda. čokoládové poleva

Postup přípravy

Do miska dáme kokos, cukr a celá vejce, promícháme nejlépe rukou.
na plech uděláne 30 ks, celkem 60 ks, potřebujeme 2 plechy s pečícím papírem, při tvarování kuliček si trochu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kloboučky

Kloboučky

Potřebné ingredience

kolečka z lineckého těsta, Toffifé, čokoládová poleva, marcipán a hodně fantazie

Postup přípravy

Jedno z nejjednodušejších cukroví, upečeme kolečka z lineckého těsta, upečené potřeme čokoládou, přilepíme toffifé a po zaschnutí potřeme znovu. Podle fantazie zdobíme.
Původní…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ježci

Ježci

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g sádla, 50 g cukr moučka, 1 vejce, 1 lžíce kakaa cca 80 ks, čtvrtky vlašských ořechů, čokoládová poleva, kokos

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, do každého kežka zabalíme kousek oříšku, upečeme
vychladlé namáčíme v čokoládě a kokosu, nazdobíme očička a čumáček

Měla jsem dva recepty a nevěděla,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ježci z lineckého těsta

Ježci z lineckého těsta

Potřebné ingredience

180 g hladké mouky, 100 g Hery, 50 g cukr moučka, 1 žloutek, citronová kůra nugát, čokoládová poleva, čokoládové granule.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, vyválíme tvar ježka do kterého jsme dali kousek nugátu, upečeme
vychladlé zdobíme polevou a namáčíme v čokoládových granulích
špejlí namočenou v čokoládě…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ferero

Ferero

Potřebné ingredience

3 nastrouhané tatranky, 50 g piškotových drobečků, 5 lžíc nutely (používám nutelu z Lídlu), 100 g máslá lískové oříšky, sekané mandle na posypání, čokoládová poleva

Postup přípravy

Smícháme přísady, vytvarujeme kuličky do kterých dáme lískový oříšek (lepší je oloupaný), namočíme v čokoládě, dáme do košíčků a posypeme sekanými mandlemi

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Dordoletky čokoládové

Dordoletky čokoládové

Potřebné ingredience

250 d tuku (Hera), 250 g hladká mouka 100 g moučkový cukr, 100 g mletých ořechů, 2 lžíce holandského kakaa (je krásně tmavé) krém: 1 máslo, cukr podle chuti a nutela

Postup přípravy

postup stejný jako u obyčejných dordoletek

je to jen zbytek, ta zdobené hvězdičkovou čokoládou nezůstali, příště vyfotím dřív

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Dordoletky

Dordoletky

Potřebné ingredience

250 g tuku (používám Heru), 250 g hladké mouky, 100 g cukr moučka, 100 g ořechů mletých náplň: 250 g máslo, cukr podle chuti, nutelu

Postup přípravy

vypracujeme těsto, necháme cca hodinu odpočinout v lednici ( nechávám přes noc)
vykrajujemu kolečka a opatrně pečeme jen do růžova
slepujeme krémem tři kolečka, prostřední…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládový ježci

Čokoládový ježci

Potřebné ingredience

3 nastrouhané tatranky,3 lžíce cukr moučka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky kyselé marmelády, 50 g piškotové drobky, 50 g nastrouhaného nugátu ( stačí i nugátová čokoláda), 50 g nastrouhaných oříšků a 100 g másla na ozdobu _ marcipán, čokoládová poleva a čokoládové granule (rýže)

Postup přípravy

vypracujeme těsto, rozdělíme na 30 ks a tvarujeme malé ježky (můžeme vložit mandli), nejlépe nechat vychladit, lépe se potahují
čumáčky potáhneme kolečkem marcipánu, druhý…

Zobrazit více...

Kategorie