MOJE VOSIČKY
Potřebné ingredience
20 dkg piškotů 18 dkg cukru moučka 8 dkg másla 3 lžíce mléka 3 lžíce kakaa náplň: 6 dkg másla, 5 dkg cukru moučka, rum dle chuti
Postup přípravy
Starnou si dáme 40 ks piškost. Zbytek piškot rozdrtíme na prášek, buď válečkem, nebo v mixéru. S ostatním vypracujeme v těsto, které si pak rozdělíme na 40 kousků. (nejprve na 2…
MOJE PRACNY
Potřebné ingredience
35 dkg másla 25 dkg cukru moučka 20 dkg mletých vlašských ořechů 40 dkg hladké mouky 1 vejce 3 lžíce kakaa, trošku skořice, kdo má rád, může přidat mletý hřebíček a citr. kůru nebo aroma mistička hrubé mouky na formičky
Postup přípravy
zpracujeme těsto, které necháme vychladit a pak plníme formičky. Uděláme si z těsta kuličku, tu obalíme v hrubé mouce a zatlačíme do formičky. Po upečení se krásně uvolní a…
MOJE VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
22,5 dkg hladké mouky 16,5 dkg másla 9 dkg mletých vlašských oříšků 6 dkg cukru moučka 1 žloužek
Postup přípravy
zpracujeme těsto a pak tvoříme malé rohlíčky. Pečeme zhruba na 150-160°C, tak do 10 min, ale řiďte se raději zkušenostmi s vlastní troubou!!
Po upečení lehce pocukrujeme…
MOJE LINECKÉ
Potřebné ingredience
25dkg hladké mouky 10dkg cukru moučka 10dkg másla 1 vejce trošku mléka na zadělání těsta, vanilkový cukr nebo vanilka a špetka prášku do pečiva
Postup přípravy
zaděláme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme zhruba na 150 - 16°C, kolem 10minu. Ale řiďte se raději zkušenostmi s vlastní troubou!!
Mažeme…
RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ
Potřebné ingredience
125g Omegy, 1 Salko, 200g kokosu (1 pytlík) + kokos na obalení, mandle (bez slupky)
Postup přípravy
Rozpustíte půlku Omegy (125g), jakmile lehce schladne, do toho nalijete 1 salko - vyšlehat šlehačem do zhoustnutí. (Salko nevařit!!!) Pak přisypat pytlík kokosu (myslím že dělají…
IRSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 60 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka, 46 dkg másla, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 4 žloutky, 5 lžic kakaa
KRÉM: 30 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 10-15 dkg mletých vlašských ořechů
OZDOBENÍ: 1 čokoláda na vaření, troška másla, mandličky, vlašské nebo lískové oříšky
Postup přípravy
TĚSTO: zpracujeme těsto z výše uvedených surovin a necháme uležet - lépe se zpracovává vychlazené, tolik nelepí. Vyválíme vždy těsto, vykrajujeme různé tvary, které potom lepíme…
NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA - RODINNÝ RECEPT
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120 g Hery, hrst rozinek předem namočených v rumu, lžička soli a sekané mandle, špetka muškátového květu a lžička citrónového aroma Dr.Oetker, nebo nastrouhaná citrónová kůra.
Postup přípravy
Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek /v hrnečku rozetřeme droždí s cukrem do tekuta,přidáme trošku teplého mléka a necháme v…