Velikonoční perníčky, 3D vajíčka,želvičky
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky,150g mouč.cukru,50gzměklého másla,100g medu 2 vejce, 1 1/2lžičky jedlé sody,1 1/2 lžičky perníkového koření
Vánoční cukroví 2011
Potřebné ingredience
dortoletky, celozrnné slepované pečivo, solamylové linecké, kávová zrna I a II, vosí hnízda, ořechové cukroví se skořicí, karamelové košíčky, marokánky, vanilkové rohlíčky, kokosky, kokosky slepované, ořechové kostičky, kokosové kytičky s čoko krémem
pařížské rohlíčky
Potřebné ingredience
3 bílky,210 g. cukru krupice,110 g.mlet. ořechů,70 g. hrubé mouky. Krém 125 ml. mléka.75 g. cukru krupice,1/2 vanil. cukru,1žloutek,2,5 lžíce krupice, 1 lžícekakaa,1 máslo ,100 g. cukru moučka.Čokoládová poleva
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme cukr a šleháme nad párou el.šlehačem dokud sníh neni pevný,na konec jemně vmícháme mouku a ořechy .Z mléka ,krupice ,žloutku a cukru krupice …
Perníčky s marcipánem pro paní učitelky (měkké i bez…
Potřebné ingredience
40 dkg hl. mouky, 12 dkg m. cukru, 12 dkg medu, 6 dkg tuku (používám heru nebo máslo), 2 vejce, 1,5 lžičky sody nebo prdopeč, 2 lžičky perníkového koření
Postup přípravy
Rozpustím tuk a med, přidám ostatní suroviny a zadělám těsto. Schovám tak na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu ztuhlo a potom už jen válím a vykrajuji perníčky. Peču na 175…
Oreo guľky
Potřebné ingredience
220 g sušienok oreo,110 g jemného krémového syra alebo tvarohu,čokoláda na polevu
Postup přípravy
Sušienky podrvíme na jemno a zmiešame s tvarohom. Rukami tvarujeme malé guľky a namáčame v roztopenej čokoláde.Tak jednoduché a táááák dobrééééé...
Kokosové dortíčky s mandlovou náplní
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 200 g másla, citrónová kůra a šťáva, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru. Mandlová náplň: 250 ml kokosového mléka, 100 g krupicového cukru a 200 g strouhaných oloupaných mandlí, 150 g změklé bílé čokolády a mandlový likér podle chuti. Poleva: moučkový cukr, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce mandlového likéru, kousek bílku. Proužky mandlí a rozpuštěná tmavá čokoláda na ozdobu.
Postup přípravy
Na náplň vaříme kokosové mléko s krupicovým cukrem a mandlemi tak dlouho, až se od-paří většina
tekutiny a hmota zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme změklou…
Dvoubarevné slepované hřebínky
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa. Broskvový džem na slepení.
Postup přípravy
Z uvedených surovin bez
kakaa vypracujeme těsto, asi
pětinu oddělíme a
zapracujeme do ní kakao.
Obě těsta zabalíme a
necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta …
ROZINKOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
100 g krupicového cukru, 30 g másla, 100 g mletých ořechů, 150 g rozinek (den předem namočených v 1 dl rumu), 20 g kakaa čokoládová rýže na obalení
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, z kousků tvarujeme kuličky, obalujeme v čokoládové rýži.
SKOŘICOVÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 25 dkg Hery, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžíce skořice. 1 bílek + 15 dkg cukr + špetka skořice na polevu = vymíchat do husté polevy pikantní marmeláda cukrové zdobení
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme pikantní marmeládou. Vrch potřeme skořicovou polevou a dáme cukrové zdobení.
OSTRAVSKÁ SRDÍČKA
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 250 g Hery, 125 g mletých lískových ořechů nugátový krém na slepování čokoládová poleva na zdobení
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Vyválíme plát, vykrajujeme srdíčka a upečeme. Vychladlé cukroví slepujeme nugátovým krémem, poléváme čokoládou.