Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté.…
nejlepší ořechy
Potřebné ingredience
ořechy: 20 dkg hladké mouky, 16 dkg Hery-másla, 8 dkg cukr moučka, 6 dkg ořechů a 2 lž. kakaa, trochu skořice (nemusí). Z toho množství jsou 4 plechy ořechů Krém-nádivka: 2 celá vejce, 10 dkg cukr písek, 250 dkg másla!! 1 vanilkový cukr a 5 lž. rumu
Postup přípravy
Všechny přísady smíchám na vále a zadělám těsto, které nechám do druhého dne v lednici přikryté folií. Druhý den vyndám z lednice těsto a dávám do formiček - ořechů. Peču asi tak…
špičky
Potřebné ingredience
16 dkg piškotů, 16 dkg cukru, 6 dkg másla, 2 lžíce mléka, 2 lžíce rumu, 2 dkg kakaa. krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový puding,van cukr, 250g másla, 10 dkg cukru, 3 lžíce rumu, poleva: čokoláda na vaření, 6 dkg másla
Postup přípravy
Rozdrcelé piškoty smícháme se zbytkem, pokud se drobí přidáme rum.Pomocí formičky uděláme ulky, které necháme do druhého dne sušit, plníme krémem, slepíme piškotem a máčíme v…
Perníkové čtverečky s oříškovou náplní
Potřebné ingredience
22dkgmedu,18dkg moučkového cukru,11dkg másla(hera může být taky),1lžička směsi koření do svařeného vína=rozhřejeme vše dohromady..3 vejce, 52dkg hladké mouky,1 lžička jedlé sody,1lžíce mleté skořice,1lžička kakaa.NÁPLŇ: 12dkg jemně str. ořechy,12dkg mouč. cukru,8dkg kandované pomerančové kůry jemně sekané,2vejce,2dkg solamylu.POLEVA: čokoládová poleva ,100%tuk Na hotové: bílá čokoláda
Postup přípravy
Do zchladlé pěny zašleháme vejce a mouku, skořici a kakao. Vypracujeme těsto a dáme do rána do chladu. Na druhý den rozválíme a vykrájíme tvary. Náplň potřeme na nepečené tvary a…
KOKOSOVÉ VĚNEČKY, ROHLÍČKY ..... ZE STROJKU
Potřebné ingredience
20 dkg hladké mouky, 8 dkg moučkového cukru, 20 dkg másla nebo Hera ( lépe máslo ), 1 vejce, 20 dkg kokosové moučky, 3 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, citronová kůra
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme středně tuhé těsto.............. těsta zadělávám v robotu. Těsto necháme v chladu odležet, nejlépe přes noc. Přes nástavec na masovém strojku…
Falešné podvodnice
Potřebné ingredience
250g hladké mouky,30g moučkového cukru,125g ztuženého tuku,90g šlehačky,na špičku nože prášku do pečiva, vanilkový a moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chaldu 2 hodiny odpočinout.Pak vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme různé tvary,Poklademe na plech -vyložený pečícím papírem…
Vanilková srdíčka
Potřebné ingredience
hladká mouka 300g cukr moučka 80g máslo 200 g mleté vlašské ořechy 50g žloutek 2ks vanilková pasta 2ml vanilkový krém máslo 250g cukr moučka 100g vanilková pasta 3vl rybízová marmeláda a citrónová poleva
Postup přípravy
S uvedených surovin vypracuji těsto a nechám přes noc v lednici. Vykrájím kolečka a upeču na 180 C cca 10min.
Vyšlehám vanilkový krém a slepuji vždy dvě srdíčka k sobě, vršek…
Pistáciové rohlíčky
Potřebné ingredience
hladká mouka 350g cukr moučka 100 g máslo 250g mleté pistáciové ořechy 160 g žloutek 2 ks čokoládová poleva a mleté pistácie na ozdobu
Postup přípravy
Uvedené suroviny vypracuji v těsto a nechávám přes noc v lednici. Dávám do forem ....můžou se tvarovat jako vanilkové rohlíčky. Po upečení namáčím konce do polevy a sypu ořechy.…
Keks z ovsených vločiek
Potřebné ingredience
360g hladkej múky 240g ovsených vločiek 160g práškového cukru 240g tuku(Hera) 1 lyžičku kypriaceho prášku 2 vajcia štipka soli 2 vaniklové cukry na potretie vajce alebo mlieko
Postup přípravy
Vločky posekáme alebo pomelieme na mlynčeku. Do múky poskáme tuk, pridáme cukor vločky PDP a vajcia Cesto dobre vymiesíme rozvaľkáme a povykrajujeme keksy ktoré poukladáme na…
Klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
40 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici), 140 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 90 g mletých vlašských ořechů, 30 g moučkového cukru, tmavá čokoládová poleva, mleté oříšky na obalení.
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a hoblinky uložíme do mrazáku. Kdybychom ji nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by stejnou barvu, takto budou pěkně kropenaté.…