Vánoční štola
Potřebné ingredience
1.10 kg hladké mouky,45 dkg másla(rozehřátého),38 dkg cukru krupice,4,5 ks prášku do pečiva,0,75 kg tvarohu ve vaničce,6 ks vajec,3 ks vanilk,cukrů,hrozinky,mandle,ořechy a kandované ovoce(čím více,tím lépe)
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a pečeme na 170°C.Toto množství je na tři velké štoly.Ještě teplé pomažeme rozpuštěným máslem a hojně pocukrujeme.Jsou opravdu výborné.
rafaelo kuličky
Potřebné ingredience
Výborné, jendoduché rafaelo kuličky. Je jich tu dost,ale s máslem,já dělám úplně jednoduché a vždy z trojité dávky,sní se hned. \r\n1 Salko\r\n200g. kokosu\r\n100g mandlí
Postup přípravy
kokos smícháme se salkem a necháme 24hodin odpočinout,ztuhnout v ledničce. Druhý den spaříme mandle,oloupeme a plníme do kuliček z kokosu+salka, obalíme v kokosu a hotovo.…
Andělská kokosová očka - nepečené
Potřebné ingredience
4 uvařené žloutky natvrdo, 150 g cukr moučka, 50 g másla, 3 PL rumu nebo vaječného likéru, 80 g strouhaného kokosu, tmavá čokoládová poleva - já používám čokoládu a trochu másla
Postup přípravy
Žloutky najemno nastrouháme, přidáme k nim změklé máslo, cukr, kokos, rum a zpracujeme do tužší hmoty, dáme vychladit. Z hmoty poté tvarujeme kuličky a koncem vyřečky v nich…
Medovníčková srdíčka ♥
Potřebné ingredience
•220 g hladké mouky •70 g pískového cukru •50 g tuku •2 ½ lžíce tekutého medu •1 lžíce mléka •1 malé vejce •½ lžičky jedlé sody Na krém: •100 g změklého másla •0,9 dl mléka •70 g moučkového cukru •1 vrchovatá lžíce hladké mouky •1 lžíce rumu
Postup přípravy
Recept je z časopisu ONA DNES, v originálu byly hvězdičky, ale tvar si může každý vybrat podle sebe.
Takže postup:
1. V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a…
Rychlé kokosky
Potřebné ingredience
100g cukru krupice, 1ks vejce, 10-20g solamylu, 130g kokosu (kokosová moučka), 30g másla
Postup přípravy
V míse propracujeme plátky změklého másla, cukr a kokos. Přidáme celé vejce a přimícháme solamyl (já dala 20g). Ze vzniklé hmoty tvoříme hrudky nebo kuličky a klademe na plech s…
Měkké perníčky? Žádný problém!
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 120 g tekutého medu, 160 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 celá vejce, 1 čajová lžička namíchaného perníkového koření - v pohodě jsem koupila mletý badyán od Vitany, taktéž mleté nové koření, mletý hřebíček - ten jsem koupila v prodejně s kořením, mletý anýz jakbysmet, mletou skořici jsem dala od oka, nakonec ještě 1 čajovou lžičku sody - dala jsem mírně vrchovatou. Bílky na potření.
Postup přípravy
Tenhle recept mi dala kamarádka poté, co jsem si jí stěžovala, že už jsem vyzkoušela iks takových těch "zaručených" receptů na super měkké perníčky a vždy jsem je měla…
Kraple
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 300 g másla, 2 žloutky, 4 PL mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny odpočinout (déle ne, ztuhlo by). Rozválíme na 6 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech potažený pečícím…
Kuličky s oříškem - strašně žravé!!!
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 25 dkg změklého másla, 1 žloutek, 1 lžíce octa, 1 lžíce teplé vody
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Malým kouskem těsta obalujeme lísková jádra - tvoříme kuličky. Dáváme na pečící papír a…
Vínové cukroví
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 60 dkg tuku (změklého), 2 žloutky, 10 lžic bílého vína
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracuje hladké těsto. Necháme v chladu odpočinout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různe tvary, doporučuji spiš menši. Při pečeni se "nafukuji". …
Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající
Potřebné ingredience
1) 800 g marcipán (recept mám zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137363&user=147115) - 400g mletých mandlí, 400 g cukr moučka, 2 bílek, 1 ampulky mandlové esence, potravinářské zelené barvivo 2) čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla + na formu, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 50 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, hrubá mouka na formu 3) čokoládový krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu 4) čokoládová poleva
Postup přípravy
1) Připravte si marcipán a nechte ho odležet.
- Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp.…