Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ZDOBENÍ VÁNOČNÍCH PERNÍČKŮ

ZDOBENÍ VÁNOČNÍCH PERNÍČKŮ

Potřebné ingredience

BÍLEK MOUČKOVÝ CUKR KÁVA KAKAO EVENTULNĚ POTR.BARVY

Postup přípravy

BÍLKOVÁ POLEVA -BÍLEK A PŘIDÁVÁME TOLIK MOUČKOVÉHO CUKRU DOKUD NEVZNIKNE ŘIDŠÍ A HLADKÁ KAŠIČKA.MÍCHÁME ASI 10 MINUT.POTOM PŮLKU POLEVY OBARVÍME KAKAEM NEBO ROZPUSTNOU KÁVOU…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KOKOSOVÉ KYTIČKY - STROJKOVÉ. MOOC DOBRÉ

KOKOSOVÉ KYTIČKY - STROJKOVÉ. MOOC DOBRÉ

Potřebné ingredience

25 DKG POLOHRUBÁ MOUKA,
10DKG KOKOS,
7DKG CUKRU,
18 DKG OMEGY,
1 VEJCE

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme(omegu můžeme nastrouhat, lépe se pak pracuje), dáme odležet do chladnější místnosti, do lednice nedávám, těsto je pak moc tuhé.Na masovém strojku si…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ledové medové cukroví

Ledové medové cukroví

Potřebné ingredience

125 g medu, 125 g krystal. cukru ( já použila hnědý třtinový, ale kdo chce mít světlejší těsto, použije normální) 75 g másla, 1 vejce, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, několik kapek mandlového aroma ( dávám asi 8- 10 kapek), 1 PL nastrouhané pomerančové kůry, 1 lžička jedlé sody, 400 g hladké mouky
Poleva: 250 g moučkového cukru a 4 PL teplé vody, mandlové aroma nebo punčové, ( polevu dělám nejdřív z poloviny a pak z druhé, ať mi tolik nevysychá)
kandované ovoce na zdobení

Postup přípravy

1. Rozehřejeme med, cukr a máslo. Do ještě vlažné směsi vmícháme vejce, skořici a hřebíček, aroma mandlí a pomeran. kůru.
2. Prosijeme mouku s jedlou sodou a obojí vmícháme do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Dvoubarevné rohlíčky

Dvoubarevné rohlíčky

Potřebné ingredience

20 dkg hladké mouky,
12 dkg tuku,
7 dkg cukru,
2 žloutky,
citr.kůra,
1 vanil. cukr,
2 dkg kakaa,
1 lžíce mléka

Postup přípravy

Těsto rozdělit na 2 díly - jeden bílý a do druhého kakao. Udělat váleček, splétat tmavý s bílým a dělat rohlíčkové houstičky.
Tohle máme rádi, ale málokdy se mi povede udělat…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
srdíčka slepovaná malinovým džemem

srdíčka slepovaná malinovým džemem

Potřebné ingredience

210g másla, 60g hnědého cukru, 1 citronové kůry, špetka soli, 300g hl mouky, 5 lžic smetany ke šlehání, 200g malinového džemu, moučka cukr

Postup přípravy

máslo, cukr, kůru a sůl ušleháme do pěny. postupně přídáme mouku a smetanu. z těsta uplácáme bochan a šups s ním na 2 hoďky do lednice. vyválíme tenký plát, tvarujeme srdíčka, s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
kokosové hrudky

kokosové hrudky

Potřebné ingredience

50g másla, 125g moučka cukru, po 3 kapkách rumové a mandlové tresti, 1 vejce, 125g polohr mouky, 2 rovné lžičky prdopeče, lžíci mléka, 330g kokosu, 4 bílky

Postup přípravy

máslo ušleháme do pěny, přidáme cukry, obě tresti a mícháme do kompaktní směsky. přidáme vejce, 30s mícháme. smícháme mouku a prdopeč, s mlékem 250g kokosu a postupně zamícháváme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÝBORNÁ...........MÁSLOVÁ KOLEČKA SE SKOŘICÍ

VÝBORNÁ...........MÁSLOVÁ KOLEČKA SE SKOŘICÍ

Potřebné ingredience

CHCETE RYCHLÉ A DOBRÉ CUKROVÍ?ŽÁDNÉ VYKRAJOVÁNÍ ANI VÁLENÍ !!! ALE MOC DOBRÉ!!
1 MÁSLO (nesmí to být náhražka)
17dkg moučkového cukru
Trochu soli !
35 dkg hladké mouky

Postup přípravy

VELMI JEDNODUCHÁ PŘÍPRAVA !
Máslo, které má pokojovou teplotu s cukrem a solí našleháme !
Potom dáme na vál, přidáme mouku a děláme těsto!
Je z toho pěkné těsto !
A…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníkové baňky

Perníkové baňky

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KOKOSOVÝ ŠPALÍČEK,STEJNÝ JAKO NA POUTI=NEPEČENÉ .....DOPORUČUJI!!!!!!!!!!

KOKOSOVÝ ŠPALÍČEK,STEJNÝ JAKO NA POUTI=NEPEČENÉ ....…

Potřebné ingredience

250g změklého másla,200 g strouhaného kokosu,200g mouč.cukru,3 lžíce sušeného mléka,2 lžíce rumu=těsto........kdyby bylo těsto až moc řídké,záleží na tom,jak dlouho ho opracováváte,přidejte sušené mléko!!!!Můžete půlku těsta obarvit kakaem,těsto se pak lépe zpracovává..

Postup přípravy

vyválíme malé válečky nebo jeden velký,který pak krájíme.je to stejné,jako když si koupíte na pouti kokos.špal.,ale ten je samý cukr.Tento je mnohem výraznější na chutˇ,je super!!…

Zobrazit více...

Kategorie