trubičky
Potřebné ingredience
40dkg hl.mouky,1 šlehačka,25dkg 100%tuku,1žloutek,špetka soli.,6bílku,30dkg cukru krupice
Postup přípravy
mouku prosijeme ,přilejeme šlehačku,nastrouhaný změklý tuk,žloutek a sul.uděláme těsto.vyválíme na tenko asi 2-3mm.nakrájíme nožem pásky.natočíme na plech.trubičky,pomažeme…
Kynuté pod vodou
Potřebné ingredience
40dkg hladké mouky,30dkg tuku Planta(nesmí to být však 100% tuk vždy tak 70-80%) nastrouhat na hrub.struhadle,6lžic mléka,2dkg droždí,špetka soli
Postup přípravy
Z kvásku se zadělá těsto dá se do útěrky zabalí se pevně.A vloží se do hrnce se studenou vodou aby bylo celé ponořené a nechá se tak do druhého dne.Druhý den se těsto rozválí a…
LIKÉROVÉ KOULE
Potřebné ingredience
50G ČOLOLÁDOVÝCH SUŠENEK,2 LŽÍCE MANDLOVÉHO LIKÉRU. 50G SEKANÝCH LÍSKOVÝCH JADER,50G NASTROUHANÉ MLÉČNÉ ČOKOLÁDY
Postup přípravy
NEJPRVE ROZDROBÍME ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY.POTOM ZAPRACUJEME 1 LŽIČKU MANDLOVÉHO LIKÉRU.PŘIDÁME SUŠENKOVÉ DROBEČKY A ZBYLÝ LIKÉR A ZE SMĚSI VYTVARUJEME KULIČKY.OŘÍŠKY NAJEMNO NASEKÁME…
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY-VÝBORNÉ
Potřebné ingredience
Pařížské rohlíčky - vynikající
Postup přípravy
Těsto:
> > 30 dkg hl.mouka
> > 22 dkg másla
> > 10dkg oříšků
> > 15dkg cukr mouč.
> > 2 dkg kakaa
> > Zadělat těsto,plnit do formiček na rohlíčky,upéct.
> > …
šlehačková pochoutka
Potřebné ingredience
1x šlehačka, 1x 100% tuk, 30 dkg hl.mouky, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze surovin umícháme těsto (tuk je lepší do mouky nastrouhat). Vyválíme silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Zvolna pečeme a po upečení dorůžova (ještě teplé) obalujeme v…
Čokoládová poleva bez čokolády
Potřebné ingredience
13 dkg cukru, 9 dkg Hery nebo másla, 1 a půl lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy
V parní lázni rozpustíme Heru, za stálého míchání přidáváme ostatní suroviny a trochu prohřejeme.
Ježci plnění ořechem
Potřebné ingredience
300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.
Postup přípravy
Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky -…
Želvičky nepečené
Potřebné ingredience
250g děts.piškotů 250g másla 250g cukru 2 vejce 2 hrsti opražených strouhaných ořechů 3 lžíce rumu 50g kakaa loupané lískové oříšky,mandle a čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme válečkem (nejlépe v mikro.sáčku),přidáme změklé máslo,vejce,cukr,rum a kakao,předem opražené strouhané ořechy a vše dobře propracujeme. Z hmoty tvoříme krunýře…
Lískové oříšky v těstě
Potřebné ingredience
250g hladké mouky 150g másla 20g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 žloutek
Postup přípravy
Vše smícháme,zpracujeme v hladké těsto,do kterého balíme jádra.Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Pracny z tatranek (horalek)
Potřebné ingredience
4 tatranky nastrouhat 2 kávové lžičky kakaa 5dkg kokosu 5dkg strouhané čokolády 10dkg moučkového cukru 35dkg hladké mouky 1 Omega rozpustit
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme těsto,které necháme chvíli v lednici.
Těsto plníme do prac.formiček.
Dáme péct a obalujeme v moučkovém cukru.