nepečené čokoládové kuličky
Potřebné ingredience
100g strouhané čokolády 100g práškového cukru 50g ml.mandlí nebo ořechů 1 bílek lžička rumu náplň: 20g másla 30g vanilkového cukru 1 nastrouhaný uvařený žloutek lžička rumu (nastrouhaná hořká čokoláda na obalení)
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme tuhou čokoládovou hmotu.
Náplň:vše dobře utřeme.
Je lepší nechat hmoty trochu ztuhnout v ledničce
Kousek náplně obalíme čokoládovou hmotou…
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
300g hladké mouky 250g Hery (s máslem jsou rohlíčky lepší,ale jsou hodně křehké a rozpadají se mi) 125g cukru 3 žloutky 125g mletých mandlí mletý + vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Změklý tuk utřeme s cukrem a žloutky,přidáme mandle a mouku.Těsto zabalíme do potravin.folie a dáme odpočinout do ledničky.Na rohlíčky používám mlýnek na maso(ručně mi rohlíčky…
Medvědí tlapky
Potřebné ingredience
200g másla 100g ml.mandlí 100g ml.oříšků 200g hl.mouky 100g ml.cukru 60g strouhané hořké čokolády 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku 1 celé vajíčko ml.cukr + vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Do změklého másla postupně zapracujeme všechny přísady.
Těstem plníme vymazané formičky(prsty natlačíme).Upečené tlapky vyklepmeme z formiček a ještě teplé obalíme v ml.cukru…
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
4 žloutky 20dkg cukru(dávám pískový) vanilkový cukr slazené kondenzované mléko (Salko) převařené a vychlazené mléko(na zředění) rum - dle chuti,-)
Postup přípravy
Tento recept mám od mojí babičky a vaječný koňak dělám už pravidelně několik let na vánoce a obdarovávám jím i rodinu :-)
Utřu žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidám…
ŠKVARKOVÉ KOLÁČKY
Potřebné ingredience
500g hladké mouky,200g práškového cukru,300g škvarek,1 lžíce rumu,1 vejce,200g másla,džem.
Postup přípravy
Na vál prosijeme mouku,přidáme cukr,vejce,mleté škvarky,rum a změklý tuk.Spracujeme hladké těsto a dáme do ledničky odležet.Potom těsto rozválíme cca na 0,5cm silnou placku a…
Perníčky se skleněným efektem
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY 600g Hladké mouky, 300g Cukru moučka, 2PL Medu, 150g Másla, 2ČL Sody, 3 Celá vejce, 4 ½ ČL Perníkového koření, 2-3 PL Kakaa. PERNÍKOVÁ POLEVA 150g – 200g Cukru moučka, 1 Bílek, 1PL Citronové polevy, 1ČL Solamylu. Vše sypké přesývám 3x. 2 balíčky bonparů nebo jiných takto tvrdých bonbónů.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření + 2-3 PL Kakaa.
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu +150g…
Svícen
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY 600g Hladké mouky, 300g Cukru moučka, 2PL Medu, 150g Másla, 2ČL Sody, 3 Celá vejce, 4 ½ ČL Perníkového koření, 2-3 PL Kakaa. PERNÍKOVÁ POLEVA 150g – 200g Cukru moučka, 1 Bílek, 1PL Citronové polevy, 1ČL Solamylu. Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření + 2-3 PL Kakaa.
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu …
Adventní věnec pro kamarádku
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY 600g Hladké mouky, 300g Cukru moučka, 2PL Medu, 150g Másla, 2ČL Sody, 3 Celá vejce, 4 ½ ČL Perníkového koření, 2-3 PL Kakaa. PERNÍKOVÁ POLEVA 150g – 200g Cukru moučka, 1 Bílek, 1PL Citronové polevy, 1ČL Solamylu. Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření + 2-3 PL Kakaa.
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu …
Adventní věnec pro mou maminku
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY 600g Hladké mouky, 300g Cukru moučka, 2PL Medu, 150g Másla, 2ČL Sody, 3 Celá vejce, 4 ½ ČL Perníkového koření, 2-3 PL Kakaa. PERNÍKOVÁ POLEVA 150g – 200g Cukru moučka, 1 Bílek, 1PL Citronové polevy, 1ČL Solamylu. Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření + 2-3 PL Kakaa.
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu …
Adventní věnec
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY 600g Hladké mouky, 300g Cukru moučka, 2PL Medu, 150g Másla, 2ČL Sody, 3 Celá vejce, 4 ½ ČL Perníkového koření, 2-3 PL Kakaa. PERNÍKOVÁ POLEVA 150g – 200g Cukru moučka, 1 Bílek, 1PL Citronové polevy, 1ČL Solamylu. Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření+ 3PL Kakaa. V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu +150g Másla…