Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rafaelo

Rafaelo

Potřebné ingredience

250g 100% tuku
1 salko
120g sušeného mléka
50-100g moučkového cukru
2 lžíce rumu nebo citrónové šťávy,
kokos, mandle(nemusí být)

Postup přípravy

Rozpustíme tuk a necháme vychladit. Vmícháme salko, suš. mléko, cukr a rum (citrónová šťáva). Těsto necháme v ledničce ztuhnout a pak tvoříme kuličky , do kterých dáme mandli a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Sádlové důlky

Sádlové důlky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 140 g sádla, 150 g cukr moučka, 50 g kakaa (doporučuji tmavé kakao - Holandské)

Postup přípravy

Sádlo, cukr a kakao utřeme. Pak přidáme prosátou mouku. Zpracujeme těsto. Nechejte odpočinout v ledničce (nejméně 2 hoďky) . Uděláme malé kuličky které pokládáme na plech …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!…

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Slaná chaloupka

Slaná chaloupka

Potřebné ingredience

slané tyčinky, křehké chlebíky (nebo kneckebroty), burizony, rýžové chlebíky, slané hvězdičky ... dle fantazie, ale hlavně nutella na slepení

Postup přípravy

Nejprve přilepovat tyčinky, vyříznuté dveře, okna na stěny (chlebíky, kneckebroty). Ty pak složit do chaloupky. Zvlášt vytvarovat střechu (já dělala z rýžových chlebíků s jogurtem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

perníkové těsto

Postup přípravy

pro inspiraci

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pukače

Pukače

Potřebné ingredience

18 dkg másla (klasické máslo), 22 dkg cukru, 18 dkg ořechů (mandlí), 3 žebra nastrouhané čokolády, 4 dkg hl. mouky ,špetka skořice

Postup přípravy

Máslo a cukr napěníme (nejlépe vařečkou), pak přidáme ořechy, nastrouhanou čokoládu, hl. mouku a skořici. Uděláme těsto a necháme odležet. Potom děláme šulánky (trošku obalíme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
To pravé ořechové - pozor, pečené i s polevou !

To pravé ořechové - pozor, pečené i s polevou !

Potřebné ingredience

200 g ořechů, 200 g práškového cukru, 1 bílek Poleva: 100 g práškového cukru, půl bílku

Postup přípravy

Ořechy nameleme na velmi jemno (je to důležité, jinak se těsto drobí a není to ono), smícháme s cukrem a bílkem a uděláme těsto. Záleží na velikosti bílku, je možno přidat trochu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
IRSKÉ DORTÍČKY

IRSKÉ DORTÍČKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 60 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka, 46 dkg másla, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 4 žloutky, 5 lžic kakaa

KRÉM: 30 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 10-15 dkg mletých vlašských ořechů

OZDOBENÍ: 1 čokoláda na vaření, troška másla, mandličky, vlašské nebo lískové oříšky

Postup přípravy

TĚSTO: zpracujeme těsto z výše uvedených surovin a necháme uležet - lépe se zpracovává vychlazené, tolik nelepí. Vyválíme vždy těsto, vykrajujeme různé tvary, které potom lepíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové lodičky

Ořechové lodičky

Potřebné ingredience

120g mletých lískových oříšků, 3 lžíce moučkového cukru, 2 bílky, 75g cukru, 1 vanilkový cukr
Náplň: 50g smetany na šlehání, 100g jemné hořké čokolády, 20 ml koňaku (já používám rum :-))

Postup přípravy

Troubu předehřejeme asi na 120 °C. Na plech dáme peč. papír. Smícháme ořechy a moučkový cukr. Za stálého přisypávání 75 g cukru a vanilkového cukru ušleháme z bílků velmi pevný…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlové myšky

Mandlové myšky

Potřebné ingredience

150 gramů mletého cukru
150 gramů oloupaných mandlí + oloupané půlky mandlí na ouška myšek ( dva sáčky )
1 bílek z menšího vajíčka

Postup přípravy

oloupané mandle nastrouháme na jemno, nebo nameleme na strojku jako ořechy. Přidáme cukr, který přesijeme a to proto, aby nebyly v těstě hrudky. Bílek lejeme postupně dle potřebhy…

Zobrazit více...

Kategorie