Rafaelo
Potřebné ingredience
250g 100% tuku
1 salko
120g sušeného mléka
50-100g moučkového cukru
2 lžíce rumu nebo citrónové šťávy,
kokos, mandle(nemusí být)
Postup přípravy
Rozpustíme tuk a necháme vychladit. Vmícháme salko, suš. mléko, cukr a rum (citrónová šťáva). Těsto necháme v ledničce ztuhnout a pak tvoříme kuličky , do kterých dáme mandli a…
Sádlové důlky
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 140 g sádla, 150 g cukr moučka, 50 g kakaa (doporučuji tmavé kakao - Holandské)
Postup přípravy
Sádlo, cukr a kakao utřeme. Pak přidáme prosátou mouku. Zpracujeme těsto. Nechejte odpočinout v ledničce (nejméně 2 hoďky) . Uděláme malé kuličky které pokládáme na plech …
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!…
Potřebné ingredience
Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva
Postup přípravy
Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky …
Slaná chaloupka
Potřebné ingredience
slané tyčinky, křehké chlebíky (nebo kneckebroty), burizony, rýžové chlebíky, slané hvězdičky ... dle fantazie, ale hlavně nutella na slepení
Postup přípravy
Nejprve přilepovat tyčinky, vyříznuté dveře, okna na stěny (chlebíky, kneckebroty). Ty pak složit do chaloupky. Zvlášt vytvarovat střechu (já dělala z rýžových chlebíků s jogurtem…
Pukače
Potřebné ingredience
18 dkg másla (klasické máslo), 22 dkg cukru, 18 dkg ořechů (mandlí), 3 žebra nastrouhané čokolády, 4 dkg hl. mouky ,špetka skořice
Postup přípravy
Máslo a cukr napěníme (nejlépe vařečkou), pak přidáme ořechy, nastrouhanou čokoládu, hl. mouku a skořici. Uděláme těsto a necháme odležet. Potom děláme šulánky (trošku obalíme v…
To pravé ořechové - pozor, pečené i s polevou !
Potřebné ingredience
200 g ořechů, 200 g práškového cukru, 1 bílek Poleva: 100 g práškového cukru, půl bílku
Postup přípravy
Ořechy nameleme na velmi jemno (je to důležité, jinak se těsto drobí a není to ono), smícháme s cukrem a bílkem a uděláme těsto. Záleží na velikosti bílku, je možno přidat trochu…
IRSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 60 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka, 46 dkg másla, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 4 žloutky, 5 lžic kakaa
KRÉM: 30 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 10-15 dkg mletých vlašských ořechů
OZDOBENÍ: 1 čokoláda na vaření, troška másla, mandličky, vlašské nebo lískové oříšky
Postup přípravy
TĚSTO: zpracujeme těsto z výše uvedených surovin a necháme uležet - lépe se zpracovává vychlazené, tolik nelepí. Vyválíme vždy těsto, vykrajujeme různé tvary, které potom lepíme…
Ořechové lodičky
Potřebné ingredience
120g mletých lískových oříšků, 3 lžíce moučkového cukru, 2 bílky, 75g cukru, 1 vanilkový cukr
Náplň: 50g smetany na šlehání, 100g jemné hořké čokolády, 20 ml koňaku (já používám rum :-))
Postup přípravy
Troubu předehřejeme asi na 120 °C. Na plech dáme peč. papír. Smícháme ořechy a moučkový cukr. Za stálého přisypávání 75 g cukru a vanilkového cukru ušleháme z bílků velmi pevný…
Mandlové myšky
Potřebné ingredience
150 gramů mletého cukru
150 gramů oloupaných mandlí + oloupané půlky mandlí na ouška myšek ( dva sáčky )
1 bílek z menšího vajíčka
Postup přípravy
oloupané mandle nastrouháme na jemno, nebo nameleme na strojku jako ořechy. Přidáme cukr, který přesijeme a to proto, aby nebyly v těstě hrudky. Bílek lejeme postupně dle potřebhy…