Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
***neskutečně jednoduché a vynikající kokosky***

***neskutečně jednoduché a vynikající kokosky***

Potřebné ingredience

10dkg písk cukru 10dkg kokosu strouhaného 2bílky

Postup přípravy

vše smíchat lžičkou dohromady a dávat po malých kouscích lžičkou(snažit se trochu tvarovat do špičky) na pečící papír do předehřáté trouby asi na 180 stupňů. Až začnou od špičky …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Švédské vánoční perníčky Pepparkakor - recept pro milovníky IKEA

Švédské vánoční perníčky Pepparkakor - recept pro…

Potřebné ingredience

3dl medu, 4dl cukru, 350g másla, 3dl šlehačky, 1,5kg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 polévkové lžíce zázvoru, 1,5 polévkové lžíce skořice, 1 polévkovovou lžíci mletého hřebíčku.

Postup přípravy

Med, cukr, koření a máslo dobře promíchejte, postupně přidávejte šlehačku. Přidejte tři čtvrtě množství mouky s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Přikryjte je utěrkou a nechte…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké pečivo

Linecké pečivo

Potřebné ingredience

140 g másla, 100 g cukru, 210 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1 lžička citronové kůry

Postup přípravy

Smícháme, necháme odležet, vyválíme těsto a vykrajujeme. Pečeme na pečicím papíru při 150°C. Pak slepujeme zavařeninou a zdobíme (čokoládou, strouhanými ořechy a podobně).

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

240 g hladké mouky, 200 g másla, 110 g ořechů (lepší je dát 1/2 ořechů a 1/2 neloupaných mandlí), 70 g cukru, NA OBALENÍ ROHLÍČKŮ: moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy

Smícháme ingredience, necháme těsto v ledničce odležet. Pak z těsta vyválíme tenčí válečky , které rozkrájíme na stejné kousky (odměřujeme např. párátkem). Konce ohneme mírně dolů…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Světlé ořechy

Světlé ořechy

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 240 g m. cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 40 g kakaa NÁPLŇ: 200 g ořechů, 200 g másla, 200 g cukru, rum

Postup přípravy

Vše potřebné na ořechy smícháme, plníme do vymazaných formiček. Peče se při 140-150°C. Pak se plní náplní a namáčí nebo polévá čokoládou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlové hříbečky

Mandlové hříbečky

Potřebné ingredience

200 g moučkového cukru, 200g mletých oloupaných manlí, 1 bílek, 1 lžíce kakaa, 1 bílek na spojení

Postup přípravy

Z cukru, mandlí, a bílku vypracujeme těsto, rozdělíme ho napůl a jednu polovinu obarvíme kakaem.
Ze světlé hmoty vytvoříme válečky na nožičky a z tmavé kuličky na kloboučky. …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Výborné medovníčky

Výborné medovníčky

Potřebné ingredience

1 kg hladkej múky T 650, 38 dkg krupicového cukru, 6 lyžíc medu, 1 Palmarín, 4 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 2 bal. prášku perníkov, 2 kávové lyžičky sódy bicarbony

Postup přípravy

Palmarín rozpustíme a pridáme cukor, med a zohrejeme, pridáme SB a prevaríme....pozn. toto robíme vo väčšom hrnci ,lebo zmes pridaním SB začne peniť...

Horúcu zmes nalejeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky - dvakrát:-)

Kokosky - dvakrát:-)

Potřebné ingredience

KOKOSKY NALEVO: 4 bílky, 20 dkg krystalového cukru, 20 dkg kokosu, 5 lžic strouhanky KOKOSKY NAPRAVO: 4 bílky, 260g krystalového cukru, 130g kokosu

Postup přípravy

KOKOSKY NALEVO: bílky šleháme v hrnci nad parou, přidáme cukr a šleháme až sníh zhoustne, pak vypneme oheň a zamícháme kokos a strouhanku. Sáčkem děláme na plech kokosky.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Bravantické

Bravantické

Potřebné ingredience

20 dkg hladké mouky, 18 dkg másla, 7dkg cukru, 9 dkg ořechů ( vlašských) Náplň: 10 dkg mletých ořechů, 3/4 hořčicové sklenice mléka, 7 dkg mletého cukru, 10 dkg másla

Postup přípravy

Ze surovin na těsto uděláme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme a slepujeme náplní, polijeme čokoládou a ozdobíme půlkou lískového oříšku nebo mandlí.

Náplň:…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tmavé ořechy

Tmavé ořechy

Potřebné ingredience

280 g cukru, 280 g hl. mouky, 280 g másla nebo Hery, 280 g mletých ořechů, 4 lžíce kakaa, 2 vejce, trochu mleté skořice NÁPLŇ: 200 g ořechů, 200 g másla, 200 g cukru, rum

Postup přípravy

Smícháme suroviny na ořechy, pečeme ve vymazaných formičkách při 140-150°C. Pak plníme náplní, nakonec namáčíme v čokoládě.

Zobrazit více...

Kategorie