LIKÉROVÉ KOULE
Potřebné ingredience
50G ČOLOLÁDOVÝCH SUŠENEK,2 LŽÍCE MANDLOVÉHO LIKÉRU. 50G SEKANÝCH LÍSKOVÝCH JADER,50G NASTROUHANÉ MLÉČNÉ ČOKOLÁDY
Postup přípravy
NEJPRVE ROZDROBÍME ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY.POTOM ZAPRACUJEME 1 LŽIČKU MANDLOVÉHO LIKÉRU.PŘIDÁME SUŠENKOVÉ DROBEČKY A ZBYLÝ LIKÉR A ZE SMĚSI VYTVARUJEME KULIČKY.OŘÍŠKY NAJEMNO NASEKÁME…
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY-VÝBORNÉ
Potřebné ingredience
Pařížské rohlíčky - vynikající
Postup přípravy
Těsto:
> > 30 dkg hl.mouka
> > 22 dkg másla
> > 10dkg oříšků
> > 15dkg cukr mouč.
> > 2 dkg kakaa
> > Zadělat těsto,plnit do formiček na rohlíčky,upéct.
> > …
šlehačková pochoutka
Potřebné ingredience
1x šlehačka, 1x 100% tuk, 30 dkg hl.mouky, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze surovin umícháme těsto (tuk je lepší do mouky nastrouhat). Vyválíme silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Zvolna pečeme a po upečení dorůžova (ještě teplé) obalujeme v…
Čokoládová poleva bez čokolády
Potřebné ingredience
13 dkg cukru, 9 dkg Hery nebo másla, 1 a půl lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy
V parní lázni rozpustíme Heru, za stálého míchání přidáváme ostatní suroviny a trochu prohřejeme.
Ježci plnění ořechem
Potřebné ingredience
300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.
Postup přípravy
Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky -…
Želvičky nepečené
Potřebné ingredience
250g děts.piškotů 250g másla 250g cukru 2 vejce 2 hrsti opražených strouhaných ořechů 3 lžíce rumu 50g kakaa loupané lískové oříšky,mandle a čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme válečkem (nejlépe v mikro.sáčku),přidáme změklé máslo,vejce,cukr,rum a kakao,předem opražené strouhané ořechy a vše dobře propracujeme. Z hmoty tvoříme krunýře…
Lískové oříšky v těstě
Potřebné ingredience
250g hladké mouky 150g másla 20g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 žloutek
Postup přípravy
Vše smícháme,zpracujeme v hladké těsto,do kterého balíme jádra.Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Pracny z tatranek (horalek)
Potřebné ingredience
4 tatranky nastrouhat 2 kávové lžičky kakaa 5dkg kokosu 5dkg strouhané čokolády 10dkg moučkového cukru 35dkg hladké mouky 1 Omega rozpustit
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme těsto,které necháme chvíli v lednici.
Těsto plníme do prac.formiček.
Dáme péct a obalujeme v moučkovém cukru.
Mrkvové taštičky
Potřebné ingredience
25 dkg ceresu,25 dkg hladké mouky,15 dkg mrkve nastrouhané na jemno
Postup přípravy
Uděláme těsto,dáme na chvilku do ledničky ztuhnout,vyválíme plát,děláme kolečka,doprostřed dáme marmeládu,stlačíme.Pečeme v mírmé troubě a horké obalujeme v moučkovém cukru…
PRECLÍKY S RUMEM
Potřebné ingredience
300g HL.MOUKA,100g CUKR MOUČKA,1 ŽLOUTEK,ŠPETKA SOLI,LŽÍCE RUMU,200g MÁSLA,MOUKA NA VYVÁLENÍ. POLEVA:1 ŽLOUTEK,1 LŽÍCE RUMU,150g CUKR MOUČKA
Postup přípravy
SMÍCHÁME MOUKU+CUKR+ŽLOUTEK+SŮL+RUM.MÁSLO NAKRÁJEJTE NA KOUSKY A RYCHLE UHNĚTˇTE TĚSTO.UHNĚTENÉ TĚSTO NECHTE ODPOČINOUT V CHLADU(1 HOD.)TĚSTO PROPRACUJTE A ODKRAJUJTE MALÉ KOUSKY…