VYSTŘIHOVÁNKY: Zasněžená vesnička a vláček
Potřebné ingredience
4ks papíru A4, ostrý řezák, trocha trpělivosti
Postup přípravy
Jděte na http://www.uloz.to a vyhledejte:
vanoce01
vanoce02
vanoce03
vanoce04
(Pro jistotu přidávám návod - kliknete na odkaz - kliknete na STÁHNOUT ve žlutém…
Naše perníkování
Potřebné ingredience
400 g hl.mouky,140 g moučkového cukru,50 g másla,2-3 lžíce medu,2 celá vejce,soda(prášek do pečiva),1 lžička perníkového koření,špetka mleté skořice(já dávám lžičku),trochu kakaa(podle toho jak to chcete tmavé),po upečení hned potírám rozšlehaným vajíčkem
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto,dáme odležet do lednice,ale lze s ním pracovat ihned.Já peču na pečícím papíru na 160-170 stupňů.
Na polevu: jsem vyzkoušela 200g prosátého…
NEPEČENÉ TRUBIČKY
Potřebné ingredience
150g jemně mletých ořechů 150g jemně mletých piškotů (přesátých) 150g cukru moučky (přesátého) 2 celá vejce 1 lžíce hořkého kakaa čokoládová poleva krém dle chuti
Postup přípravy
Je to recept od mé maminky, jsou v něm syrová vejce, takže možná někoho odradí. Taky mám trochu ze syrových vajec fobii, ale u tohohle cukroví vypínám mozek, protože jsou…
Úžasne jemné maizenové koláčiky
Potřebné ingredience
Kolaciky su od Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 zo slovenskeho MMB a musim sa s nimi podelit lebo su fantasticke. 200g Maizeny (kukuričný škrob),1 vanilkový puding, 200g hladkej múky, 200g tuku, 150g prášk. cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku,1 žĺtok, 1/2 kelímku jogurtu, aleb kyslej smotany Džem, čoko poleva
Postup přípravy
Maizenu,puding,muku,cukor,pr.do pečiva a tuk spracujeme ako na posypku,potom pridame zltok a jogurt a spracujeme nelepive cesto.Hned vyvalkame na tenko a vykrajujeme kolieska…
Kakaové ořechy
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, 22 dkg másla, 10 dkg mletých vlašských ořechů, 15 dkg cukru moučka, 2 dkg kakaa, 2 lžíce rumu a krém na slepení
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto a dáváme do vymazaných formiček, ne úplně nahoru, nabydou.
Po upečení a vychladnutí slepujeme ořechy libovolným krémem.
Já je plnila krémem z…
skořicovo-ořechové bábovičky
Potřebné ingredience
250g másla(hery),2 žloutky,70g mouč cukru,100g mletých vlašských ořechů,200g hl.mouky,1/2 lžičky skořice
Postup přípravy
Ze všech přísad vypacujeme těsto,které necháme v lednici týden uležet. Pak plníme do formiček asi do 3/4 pečeme při 150°C asi 10min vyklepnuté a vychladlé bábovičky můžeme pocákat…
kakaové sádelky
Potřebné ingredience
150g sádla,150g mouč.cukru,160g hl.mouky,60g kakaa.....Na ozdobu- Cukrový máček,rozinka,bílá čokoláda,mleté ořechy,drcené mandle....
Postup přípravy
Ze všech přísad připravíme hladké těsto,které necháme v lednici ztuhnout,pak tvoříme malé kuličky,do kterých na plechu,vyloženým pečícím papírem,uděláme důlek (druhou stranou…
maminčiny perníčky-jednoduchý postup+ hned měkkoučké
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky,6vajíček,0,5kg moučkového cukru,1sáček medového koření,250g tekutého medu,2KL sody
Postup přípravy
Celé vejce+med vyšleháme do pěny.Pak zašleháme koření.Po lžících přidáváme prosátou mouku smíchanou se sodou.Těsto necháme min.24hodin odležet v ledničce. Perníčky raději děláme…
Nejlepší vosí hnízda (včelí úly :o)) z Koka sušenek
Potřebné ingredience
Na jednu dávku vosích hnízd (ale já dělám NEJMÉNĚ ze tří): 16dkg koka sušenek 16dkg cukr moučka 6dkg másla 2 lžíce kakaa 4 lžíce rumu Na krém jedna dávka: 5dkg másla, 1 lžíce rumu, cukr jak uznáte za vhodné + může a nemusí být vaječný žloutek (já místo něj dávám trochu vaječného likéru)
Postup přípravy
Postup je klasika: vtlačit směs do formičky ( pokaždé vysypat moučkovým cukrem!!!), udělat důlek a naplnit krémem, uzavřít piškotem a vyklopit. Tip: mě se osvědčily ty otevírací …
Medové perníčky na Vánoce i Velikonoce (chuťově moc…
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky *** 85 g Hery (rozpuštěné) *** 2 vejce *** 130 g moučkového cukru *** 3 lžíce medu *** 1 lžička jedlé sody *** 2 lžičky perníkového koření***pro tmavší barvu perníčků je možné přidat 1 lžíci kakaa /jsou potom hezčí/ *** Poleva: bílek***moučkový cukr asi 180 g (3x prosít)*** citronová šťáva.
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujte těsto a dejte na 1 den odležet do chladu zabalené ve folii (i dýl, podepíše se to na ještě lepší chuti :o)). Pak vyválejte plát 3-4 mm (snažte se je…