Marcipán
Potřebné ingredience
• 15 dkg moučkového cukru • 8 dkg sušeného mléka • 1 dkg medu • 1 dkg stoprocentního tuku (může být slunečnicový olej) • Potravinářské barvivo • Mandlová esence
Postup přípravy
Směs smícháme, tuku dáme raději méně v případě, že budete barvit potravinářským barvivem. Barvivo rozpustíte ve vodě a pomalu přilíváte do směsi tak, aby nezřídla. Marcipán dáte…
Měkké medovníčky
Potřebné ingredience
• 1 kg hladké mouky • 400 g moučkové cukru • 400 g medu • 4 vejce • 2 lžičky sody • 3 lžíce perníkového koření • Mouka na posypání válu (stačí z ½ dávky)
Postup přípravy
1. Prosátou hladkou mouku smícháme s cukrem, sodou a kořením. Do středu si uděláme malou jamku, do ní přidáme rozklepnutá vejce a změklý med. Vše vypracujeme v hladké…
Stříkané cukroví
Potřebné ingredience
250 g měkkého másla , 250 g moučkového cukru , 5 žloutků , 125 g mletých mandlí , 375 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Krátce promícháme , vychladíme a naplníme do cukrářského sáčku . Na plech stříkáme různé tvary ( třeba esíčka nebo kolečka ) . Pečeme asi 10-15 minut při 190 °C . Hotové můžeme…
Foukané cukroví - zvladnou i děti
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky , 1 šlehačka , 1 ztužený tuk ... a moučkový + vanilkový cukr na obalení
Plněné rohlíčky do formiček
Potřebné ingredience
Těsto - 22 dkg hladké mouky , 14 dkg moučkového cukru , 20 dkg solamylu , 1 vejce , 1 vanilkový cukr , 1 Heru , 1/2 prášku do pečiva -------- Krém - 1,5 skleničky mléka , 1,5 lžíce hl mouky , 1,5 lžíce solamylu , 10 dkg moučkového cukru , rum
Postup přípravy
Těsto - vše smícháme , necháme odpočinout a poté plníme do formiček , upečeme ...........Krém - vše povaříme ,dáme vychladit , přidáme 20 dkg másla a šleháme .
ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
1 Hera, 1 šlehačka a 1/2 kg mouky (dávám půl na půl hladkou a polohrubou)
Postup přípravy
Uhňácat, nechat odpočinout a vykrajovat malé kousky. Peču na pečícím papíru v předehřáté troubě na 200Ć cca 8-10 min.
Ještě teplé obalujeme v cukru.
Vlevo jsou…
Pracny z TATRANEK
Potřebné ingredience
4 tatranky , 2 hrníčky hladke mouky , 3/4 hrníčku moučkového cukru , kostka ztuženého tuku , 1 vejce
Postup přípravy
Nastrouháme tatranky ,promícháme s moukou a cukrem , přidáme tuk a vejce . Kousky těsta vtlačujeme do formiček
PERNÍČKY
Potřebné ingredience
65dkg hladké mouky , 25 dkg moučkového cukru , 25 dkg ztuženého tuku , 1/4 lžíce koření ( hřebíček, anýz, nové koření ) , 3/4 lžíce skořice, 1,5 dkg jedlé sody , 4 celá vejce , 13 dkg medu
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto , necháme odpočinout . Vykrajujeme ruzné tvary ,pečeme . Po upečení potřeme ještě teplé rozšlehaným vejcem . Perníčky jsou ihned měkké.
Marcipán
Potřebné ingredience
1 bílek , 120 g moučkového cukru , 120 g mandlí
Postup přípravy
Mandle spaříme ,oloupeme a umeleme na mlýnku na mák. Smícháme s cukrem a s napěněným bílkem .Třeme dokud nevznikne vláčná hmota .Je-li řídká přidáme cukr naopak přidáme trochu…
ROLÁDIČKA
Potřebné ingredience
15DKG CUKRU,16DKG SUNARKY,2 LŽÍCE KAKAA,2 LŽÍCE RUMU,1 VANILKA,1 VEJCE,8DKG SLUNA CUKRÁŘSKÁ. KRÉM: 15DKG CUKRU,15DKG SLUNA CUKRÁŘSKÁ,1 ŽLOUTEK ,1 LŽÍCE RUMU.
Postup přípravy
ZE VŠECH SUROVIN UĎELÁME TĚSTO. ROZDELÍME NA 2 KUSY A VYVÁLÍME A PLŇÍME KRÉMEM. A STOČÍME A ROLÁDY ZABALÍME DO POTRÁVINÁŘSKÉ FOLIE.