OŘÍŠKOVÉ TRUBIČKY
Potřebné ingredience
20dkg hladké mouky, 10dkg másla, 10dkg cukru, 10dkg strouhaných ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 van. cukr, šťáva z jednoho citronu, Náplň: 20dkg másla, 10dkg moučk. cukru, 1 van. cukr, 2 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Péct pří 160 stupních.
Ať se podaří a všem chutná! Krásné vánoce Šárka.
MYSLIVECKÝ KNOFLÍKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g hladké mouky, 80g cukru moučka, 140g hery, 3 žloutky. NÁDIVKA: 200g vlašskách ořechů, 260g cukru moučka, 3 bílky. Na dozdobení půlky vlašských ořechů-
Postup přípravy
Z vytvořeného těsta vykrajujeme štamprdlátkem kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Na kolečka dáváme nádivku a do nádivky klademe půlky vlašských ořechů (já…
NAFOUKANÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
500 g cukr moučka, 200 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g mletých ořechů, 1 lžička jedlé sody
Postup přípravy
Vypracujte těsto, nechte odležet v ledničce alespoň 2 hodinky. Potom naplňte do formiček. Do formiček nedávejte moc těsta, spíš dobře vymačkat a dát míň. Nafoukne se. Pečte v…
MASARYKOVO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 200g másla, 100g cukru moučky, 200g lískových jader ( namočených 1 hod. ve studené vodě) 1 žloutek, 1 lžíce kakaa
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto.Lískové oříšky musíme, ale osušit. Z těsta uděláme váleček asi o průměru 4 cm.Dáme do druhého dne do lednice.Druhý den nakrájíme kolečka o…
MAROKÁNKY
Potřebné ingredience
1/4l šlehačky, 1/4kg kandované ovoce, 1/4kg směsi z nasekaných mandlí, lískových a vlašských ořechů, 1/4kg pískového cukru, 30g hladké mouky.
Postup přípravy
Šlehačku necháme projít lehce varem, do ní vsypeme nasekané ovoce a ořechy, poté vmícháme mouku a cukr, vše promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky…
MANDLOVÉ TLAPIČKY
Potřebné ingredience
100g Hery, 140g Hladké mouky, 70g Mletých mandlí, 70g Cukru moučka, 1 rovná čajová lžička skořice, 1 Vanilkový cukr, Čokoládová poleva, ale nemusí být.
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto, kterým plníme formičky na tlapičky. Pečeme při 160°C do růžova. Po upečení vyklepneme a po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Jsou…
KLASIKA - LINECKÉ
Potřebné ingredience
2 1/3 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 250g hery, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, a šťáva z 1/2 citrónu, zavařenina nejlépe višňová či rybízová.
Postup přípravy
Z ingrediencí vytvoříme těsto z kteréko vykrjujeme tvary a upečeme při 170°C.
Slepujeme zavařeninou a obalíme v moučkovém cukru. Místo obalení můžeme linecké cukroví pocákat…
KŘEHULKY
Potřebné ingredience
4 žloutky, 150g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, několik kapek citronové šťávy, tuk na vymazání formiček.
Postup přípravy
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude. Formičky vymažeme tukem /já dávám olej/ a nalejeme do nich těsto- dává se…
KOKOSKY
Potřebné ingredience
250g cukru krupice, 200g kokosu, 5 bílků
Postup přípravy
Bílky ušleháme do husta přidáme kokos s cukr.
Pak vaříme ve vodní lázni do husté hmoty.
Kokosovou hmotu kladu na plech vyložený pečícím papírem a pečů (suším) na 150°C do…
KOKÁNKY
Potřebné ingredience
320g hladká mouka, 120g cukru moučka, 120g kokosu, 250g tuk omega 100% , 1 vejce.
Postup přípravy
Tuk si vyndám den předem, do pokojové teploty, jinak se s ním špatně pracuje.Všechny přísady spojíme v těsto.A dáme na půl hodinky do chladna.Přes strojek děláme tvary, jaké…