JEDNODUCHÉ IHNED MĚKKÉ VÁNOČNÍ MÁSLOVÉ SUŠENKY
Potřebné ingredience
280g hladké mouky 200g másla 65g cukru moučka špetka soli vanilkový cukr
Postup přípravy
Na vál nebo do mísy navážíme hladkou mouku,přidáme moučkový cukr,vanilkový cukr a špetku soli.
Přidáme změklé máslo.Pořádně pouhněteme a vypracujeme v těsto.
Dáme do…
Medovníčky bez tuku
Potřebné ingredience
350gr hladkej múky 1 vanilínový cukor 200 gr práškového cukru 2 vajcia 70gr medu 1/2-1 lyžička sódy bikarbóny (alebo prášok do pečiva) korenie napr. škorica, klinčeky, atď
Postup přípravy
Video ako na to: https://www.youtube.com/watch?v=b9sfL70PgZQ
Najprv si zmiešam všetky suché ingrediencie, následne pridám vajíčko a med. Vypracujem cesto. Vyvaľkám cca na…
Pralinkový krém - chutná jako Ferrero ! ♥
Potřebné ingredience
65 gr oloupaných lískových ořechů, 65 gr cukru krystal, kelímek smetany na šlehání 31-33%, asi 150gr čokolády na vaření, 125 gr másla
Postup přípravy
Lískáče dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 180st asi 10 minut,dáme do utěrky a třením sundáme slupku. V hrnci se širokým dnem rozpustíme cukr na karamel. Já měla keramický…
VÁNOČNÍ HVĚZDA s marcipánovou ozdobou
Potřebné ingredience
Ingredience na korpus: 60 g hladké mouky, 120 g bramborové moučky, 180 g jemného krystalu, 2 KL kypřícího prášku, 6 žloutků, 6 bílků-pevně vyšlehaný sníh, KL nastrouhané citronové kůry z bio citronu, špetička soli. Ingredience na náplň: 2 PL nutely, 60 g másla, 60 g moučkového cukru, 1-2 PL mléka. Ostatní ingredience: 2 PL mascarpone na potření povrchu korpusu, hrst opražených a hrubě nasekaných lískových oříšků, marcipán na potažení.
Postup přípravy
Den předem připravíme z těsta dle popsaných ingrediencí korpus ve tvaru hvězdy, který pečeme zhruba 20-30 minut při teplotě 160/170 st. C.
Pak piškot podélně rozřízneme,…
KÁVOVÁ ZRNA
Potřebné ingredience
80g moučkového cukru ,120g strouhaných piškotů ,80g másla ,1 lžíce kakaa ,1 lžička instantní kávy ,4 lžíce mletých vlašských ořechů ,2 lžíce rumu ,čokoládová poleva
Postup přípravy
Všechny suroviny dohromady zpracujeme a tvarujeme malá kávová zrna nebo kuličky ,námáčíme v čokoládě . Můžete vložit do papírových košíčků .Uchováváme v lednici .
SUNARKY
Potřebné ingredience
250g moučkového cukru ,250g másla ,250 g sušeného plnotučného mléka ,2 žloutky ,2 lžíce rumu ,strouhaný kokos na obalení kuliček
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto ( kromě kokosu ) ,vytvoříme malé kuličky ,obalíme v kokosu .Uchováváme v lednici .Můžeme vkládat do papírových košíčků .
FÍKOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
150g umletých sušených fíků ,100g strouhaných vlašských ořechů ,100g moučkového cukru ,1 lžička mleté skořice ,rum podle chuti ,50g strouhaného perníku , čokoládová poleva
Postup přípravy
Všechny suroviny dohromady zpracujeme a tvarujeme malé kuličky ,námáčíme v čokoládě ,můžeme ozdobit bílou čokoládou nebo ml.ořechy .Můžete vložit do papírových košíčků .Uchováváme…
SO´JOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
100g hladké so´jové mouky ,100g moučkvého cukru ,100g strouhaných vlašských ořechů ,60g másla ,1 bílek ,rum podle chuti ,trochu citro´nové štˇávy ,pár kapek mandlové esence ,prosáté kakao na obalení kuliček
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto ( kromě kakaa ) ,vytvoříme malé kuličky ,obalíme v kakau .Uchováváme v lednici .Můžeme vkládat do papírových košíčků .Jsou moc dobré .
Plněné linecké rohlíčky
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, 30 g kakaa, 2 žloutky, vanilkový cukr, ½ lžičky perníkového koření. Krém: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice, 100 g másla, 100 g Salka. Dále: čokoláda, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta uděláme váleček, ten nakrájíme na dílky,…
Vanilkové rohlíčky - hodně ořechové
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 200 g mletých vlašských ořechů
Postup přípravy
Rohlíčky pečeme na 180°C. Upečené necháme 5 minut na plechu zchladnout, aby se nelámaly a pak obalujeme ve vanilkovém cukru.
Dobrou chuť!