Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
TAJEMSTVÍ OD VALERIE

TAJEMSTVÍ OD VALERIE

Potřebné ingredience

150g Hery, 20g Cukru moučka, 250g Hladké mouky, 1 Žloutek, 1 Vanilkový cukr Celá lísková jádra (já měla tak 200g = 2 balíčky)

Postup přípravy

Je to křehoučké těstíčko ve kterém je schován lískový oříšek. A obaleno v moučkovém cukru.
Z přísad vytvoříme těsto z kterého tvoříme kuličky, které jsou plněny vždy 1 lískovým…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŠENOVSKÉ KOŘENĚNÉ TLAPIČKY

ŠENOVSKÉ KOŘENĚNÉ TLAPIČKY

Potřebné ingredience

350g Polohrubé mouky, 280g Cukru moučka, 250g Hery, 120g Mletých ořechů (já dala vlašské jako každý rok), citrónová kůra z 1 citrónu, namletý hřebíček a skořice od každého jedna čajová lžička.

Postup přípravy

Vytvoříme těsto, které plníme do formiček a pečeme při 160°C než zrůžoví a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.
Ať se podaří a všem chutná!

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY SYPANÉ OŘECHY

SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY SYPANÉ OŘECHY

Potřebné ingredience

380g hladké mouky, 130g moučkového cukru, 1 lžíce mleté skořice, 250g másla, 1 vejce na potření A nasekané ořechy.Já dávám většinou mandle.

Postup přípravy

Těsto-vyválíme,vykrájíme,potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem smíchaným s nasekanými ořechy.Upečeme.Pak už jenom obalím v moučkovém cukru.

Ať se podaří a všem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
OŘÍŠKOVÉ TRUBIČKY

OŘÍŠKOVÉ TRUBIČKY

Potřebné ingredience

20dkg hladké mouky, 10dkg másla, 10dkg cukru, 10dkg strouhaných ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 van. cukr, šťáva z jednoho citronu, Náplň: 20dkg másla, 10dkg moučk. cukru, 1 van. cukr, 2 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Péct pří 160 stupních.

Ať se podaří a všem chutná! Krásné vánoce Šárka.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MYSLIVECKÝ KNOFLÍKY

MYSLIVECKÝ KNOFLÍKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250g hladké mouky, 80g cukru moučka, 140g hery, 3 žloutky. NÁDIVKA: 200g vlašskách ořechů, 260g cukru moučka, 3 bílky. Na dozdobení půlky vlašských ořechů-

Postup přípravy

Z vytvořeného těsta vykrajujeme štamprdlátkem kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Na kolečka dáváme nádivku a do nádivky klademe půlky vlašských ořechů (já…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
NAFOUKANÉ ROHLÍČKY

NAFOUKANÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

500 g cukr moučka, 200 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g mletých ořechů, 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy

Vypracujte těsto, nechte odležet v ledničce alespoň 2 hodinky. Potom naplňte do formiček. Do formiček nedávejte moc těsta, spíš dobře vymačkat a dát míň. Nafoukne se. Pečte v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MASARYKOVO CUKROVÍ

MASARYKOVO CUKROVÍ

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky, 200g másla, 100g cukru moučky, 200g lískových jader ( namočených 1 hod. ve studené vodě) 1 žloutek, 1 lžíce kakaa

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto.Lískové oříšky musíme, ale osušit. Z těsta uděláme váleček asi o průměru 4 cm.Dáme do druhého dne do lednice.Druhý den nakrájíme kolečka o…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MAROKÁNKY

MAROKÁNKY

Potřebné ingredience

1/4l šlehačky, 1/4kg kandované ovoce, 1/4kg směsi z nasekaných mandlí, lískových a vlašských ořechů, 1/4kg pískového cukru, 30g hladké mouky.

Postup přípravy

Šlehačku necháme projít lehce varem, do ní vsypeme nasekané ovoce a ořechy, poté vmícháme mouku a cukr, vše promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MANDLOVÉ TLAPIČKY

MANDLOVÉ TLAPIČKY

Potřebné ingredience

100g Hery, 140g Hladké mouky, 70g Mletých mandlí, 70g Cukru moučka, 1 rovná čajová lžička skořice, 1 Vanilkový cukr, Čokoládová poleva, ale nemusí být.

Postup přípravy

Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto, kterým plníme formičky na tlapičky. Pečeme při 160°C do růžova. Po upečení vyklepneme a po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Jsou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KLASIKA - LINECKÉ

KLASIKA - LINECKÉ

Potřebné ingredience

2 1/3 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 250g hery, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, a šťáva z 1/2 citrónu, zavařenina nejlépe višňová či rybízová.

Postup přípravy

Z ingrediencí vytvoříme těsto z kteréko vykrjujeme tvary a upečeme při 170°C.
Slepujeme zavařeninou a obalíme v moučkovém cukru. Místo obalení můžeme linecké cukroví pocákat…

Zobrazit více...

Kategorie