TAJEMSTVÍ OD VALERIE
Potřebné ingredience
150g Hery, 20g Cukru moučka, 250g Hladké mouky, 1 Žloutek, 1 Vanilkový cukr Celá lísková jádra (já měla tak 200g = 2 balíčky)
Postup přípravy
Je to křehoučké těstíčko ve kterém je schován lískový oříšek. A obaleno v moučkovém cukru.
Z přísad vytvoříme těsto z kterého tvoříme kuličky, které jsou plněny vždy 1 lískovým…
ŠENOVSKÉ KOŘENĚNÉ TLAPIČKY
Potřebné ingredience
350g Polohrubé mouky, 280g Cukru moučka, 250g Hery, 120g Mletých ořechů (já dala vlašské jako každý rok), citrónová kůra z 1 citrónu, namletý hřebíček a skořice od každého jedna čajová lžička.
Postup přípravy
Vytvoříme těsto, které plníme do formiček a pečeme při 160°C než zrůžoví a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.
Ať se podaří a všem chutná!
SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY SYPANÉ OŘECHY
Potřebné ingredience
380g hladké mouky, 130g moučkového cukru, 1 lžíce mleté skořice, 250g másla, 1 vejce na potření A nasekané ořechy.Já dávám většinou mandle.
Postup přípravy
Těsto-vyválíme,vykrájíme,potřeme vejcem a posypeme krystalovým cukrem smíchaným s nasekanými ořechy.Upečeme.Pak už jenom obalím v moučkovém cukru.
Ať se podaří a všem…
OŘÍŠKOVÉ TRUBIČKY
Potřebné ingredience
20dkg hladké mouky, 10dkg másla, 10dkg cukru, 10dkg strouhaných ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 van. cukr, šťáva z jednoho citronu, Náplň: 20dkg másla, 10dkg moučk. cukru, 1 van. cukr, 2 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Péct pří 160 stupních.
Ať se podaří a všem chutná! Krásné vánoce Šárka.
MYSLIVECKÝ KNOFLÍKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g hladké mouky, 80g cukru moučka, 140g hery, 3 žloutky. NÁDIVKA: 200g vlašskách ořechů, 260g cukru moučka, 3 bílky. Na dozdobení půlky vlašských ořechů-
Postup přípravy
Z vytvořeného těsta vykrajujeme štamprdlátkem kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Na kolečka dáváme nádivku a do nádivky klademe půlky vlašských ořechů (já…
NAFOUKANÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
500 g cukr moučka, 200 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g mletých ořechů, 1 lžička jedlé sody
Postup přípravy
Vypracujte těsto, nechte odležet v ledničce alespoň 2 hodinky. Potom naplňte do formiček. Do formiček nedávejte moc těsta, spíš dobře vymačkat a dát míň. Nafoukne se. Pečte v…
MASARYKOVO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 200g másla, 100g cukru moučky, 200g lískových jader ( namočených 1 hod. ve studené vodě) 1 žloutek, 1 lžíce kakaa
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto.Lískové oříšky musíme, ale osušit. Z těsta uděláme váleček asi o průměru 4 cm.Dáme do druhého dne do lednice.Druhý den nakrájíme kolečka o…
MAROKÁNKY
Potřebné ingredience
1/4l šlehačky, 1/4kg kandované ovoce, 1/4kg směsi z nasekaných mandlí, lískových a vlašských ořechů, 1/4kg pískového cukru, 30g hladké mouky.
Postup přípravy
Šlehačku necháme projít lehce varem, do ní vsypeme nasekané ovoce a ořechy, poté vmícháme mouku a cukr, vše promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky…
MANDLOVÉ TLAPIČKY
Potřebné ingredience
100g Hery, 140g Hladké mouky, 70g Mletých mandlí, 70g Cukru moučka, 1 rovná čajová lžička skořice, 1 Vanilkový cukr, Čokoládová poleva, ale nemusí být.
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto, kterým plníme formičky na tlapičky. Pečeme při 160°C do růžova. Po upečení vyklepneme a po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Jsou…
KLASIKA - LINECKÉ
Potřebné ingredience
2 1/3 hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku cukru moučka, 250g hery, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, a šťáva z 1/2 citrónu, zavařenina nejlépe višňová či rybízová.
Postup přípravy
Z ingrediencí vytvoříme těsto z kteréko vykrjujeme tvary a upečeme při 170°C.
Slepujeme zavařeninou a obalíme v moučkovém cukru. Místo obalení můžeme linecké cukroví pocákat…