Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Florentky

Florentky

Potřebné ingredience

125 g mandlí (hotové kostičky nebo hranolky); 120 g sušených meruněk a rozinek; 100 g krupicového cukru; 25 g rostlinného ruku; 125 ml šlehačky; 12 lžic hladké mouky; 200 g čokolády na vaření (lépe hotovou tmavou čokoládovou polevu)

Postup přípravy

Meruňky i rozinky nakrájíme na kousíčky.
V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, sušené meruňky a rozinky. Odstavíme a vmícháme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Zimní květy

Zimní květy

Potřebné ingredience

375 g hladké mouky; 125 g cukru; špetka soli; 1 vejce; 200 g másla nebo rostlinného cukru; 1 lžička prášku do pečiva; 2 lžičky mleté skořice; 125 g červené marmelády (nejlépe linecké nebo rybízové)

Postup přípravy

Z mouky cukru, soli, vejce, tuku, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny odležet do ledničky.
Na pomoučeném vále z těsta…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

25 dkg hladké mouky; 6 dkg moučkového cukru; 20 dkg másla nebo Hery (příp. 10 dkg másla a 10 dkg Hery); 2 žloutky; 12 dkg mletých vlašských ořechů; trochu citrónové kůry

Postup přípravy

Ze všech přísad najednou zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé rohíčky a pečeme v troubě (180°C) dozlatova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s jedním…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tatrankové kuličky (nepečené)

Tatrankové kuličky (nepečené)

Potřebné ingredience

180 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 2 lžíce kakaa, 100 g strouhaného kokosu, 3 tatranky, strouhaný kokos na obalení, papírové cukrářské košíčky.

Postup přípravy

V misce utřeme změklý tuk s moučkovým a vanilinovým cukrem a kakaem do pěny .
Na bílé kuličky samozřejmě kakao vynecháme ,o).
Přidáme strouhaný kokos, nahrubo nadrcené…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vosí hnízda (nepečené)

Vosí hnízda (nepečené)

Potřebné ingredience

200g moučkového cukru; 200 g mletých ořechů; 1 vejce; 1 lžíce kakaa; 5 dkg nadrcených piškotů; moučkový cukr na vysypávání formičky; malý pytlík celých piškotů na podstavce; čokoládová poleva

Postup přípravy

Z cukru, ořechů, kakaa, vejce a strouhaných piškotů zpracujeme těsto.
Formičku lehce vysypeme cukrem a těsto do ní vtlačíme. Klepnutím vyklopíme úl a postavíme na celý piškot.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Bratislavská roláda (nepečená)

Bratislavská roláda (nepečená)

Potřebné ingredience

VNĚJŠÍ TMAVÁ HMOTA: 25 dkg dětských piškotů; 10 dkg moučkového cukru; 3 dkg kakaa; 2 celá vejce; 2 lžíce rumu VNITŘNÍ SVĚTLÁ HMOTA: 10 dkg másla; 10 dkg cukru; 10 dkg strouhaného kokosu

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, vejce a rum a zpracujeme tmavou hmotu na pocukrovaném vále. Všechny přísady do světlé části pečlivě promícháme a zpracujeme vnitřní hmotu.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Slepované perníčky

Slepované perníčky

Potřebné ingredience

50 dkg hl.mouky, 4 vejce, 35 dkg ml.cukru, lžíce sádla, 6 lžic medu (5), 1 kávová lžička sody, trochu kakaa, trochu perníkového koření, marmeláda nebo povidla, čokoláda.

Postup přípravy

Všehcny přísady smícháme dohromady. Vznikne lepivé těsto, ale nebojte se ho :o) Tak to má vypadat. Při rozvalování nebojte použít více mouky než obyvkle. Z těsta vykrajujeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
FLORENTYNKY

FLORENTYNKY

Potřebné ingredience

17,5 dkg cukru krystal, 7,5 dkg medu, 12,5 dkg másla, 15 dkg šlehačky, 17,5 dkg mandlí(loupaných), 10 dkg slunečnicových semínek

Postup přípravy

cukr, med, máslo a šlehačku povaříme na sporáku asi 5 minut. Potom přidáme mandle a semínka. Hmotu rozetřeme na 2 plechy (na plech je lepší si dát pečící papír) a pečeme 12 minut…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

40 dkg hl. mouky**15dkg ml. cukru (14 dkg stačí)**2 vejce**2 lžíce medu**7,5 dkg hery (roztopit a nebo dát změklou)**1 lžička sody**1-2 lžička koření do perníčků**1 lžíci kakaa** Před pečením potírat vejcem**

Postup přípravy

Tyto perníčky se dají jíst hned a nebo můžou se nechat i uležet..Záleží na vás..jsou vážně výborné...Dělám je roky rokoucí na vánoce a opravdu netvrdnou ....Dělám je vždy těsně…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční bezlepkové perníčky

Vánoční bezlepkové perníčky

Potřebné ingredience

600 g bezlepková mouka-Mantler.Promix UNI,já použila Jizerku),240 g práškového cukru,110 g rozpuštěná HERA-máslo,3 vejce,4 polévkové lžíce medu,1 zarovnaná lžička jedlé sody,2 malé lžičky kakaa,1 malá lžička perníkového koření(pokud nemáme,tak:roztlouct 3 hřebíčky,1 pepř,1 nové koření ,badyán,fenykl a skořice).Poleva:1 bílek(nejlépe přecedit přes husté sýtko nebo čistou silonku) ,200 g práškového dobře prosátého cukru,pár kapek citronové šťávy,na špičku nože solamylu.

Postup přípravy

Suroviny na těsto spracujeme na vále a necháme uležet minimálně jeden den v lednici,pak vyválíme na 2-3 mm a pokládáme na pečící papír na plechu.(Nejlépe se s těstem pracuje,když…

Zobrazit více...

Kategorie