Vyvalování těsta na cukroví mezi pečícími papíry
Potřebné ingredience
Při přípravě cukroví se může hodit tento postup, který používám od loňska a mohu všem doporučit!
Postup přípravy
Používám 2 pásy pečícího papíru, které si dole spojím třeba sešívačkou a dobře založím pod desku válu, aby se nepohybovaly. Mezi ně pak vložím těsto, pokud je žádoucí, ještě…
Perníčky z těsta od babičky...
Potřebné ingredience
500 g hl. mouky 250 g cukru 2 lžíce medu lžička sody 2 vejce tlučený hřebíček, badyán, anýz, skořice a zázvor
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout a pak už se fantazii meze nekladou :))
Já letos dělala jak mojí tradici-velký zvonek, naší rodinnou-prasátka pro štěstí, tak…
perníčky
Potřebné ingredience
Jen rada.....pokud máte perníčky a nechtějí vám změknout, dejte je do krabice s krajíčkem čerstvého chleba, natáhnou jeho vlhkost a nechytnou žádný pach:) mám to vyzkoušené:)
bobříci
Potřebné ingredience
Těsto: 120g medu, 70g hnědého cukru, 2 lžíce oleje, 200-220g mouky, 1vrchovatá lžička prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření. Náplň: 300gr. marcipánové hmoty
Postup přípravy
Med, cukr a olej zahřejeme, až se rozpustí cukr. Hmotu necháme vychladnout. Potom přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením a prohněteme, až vznikne…
Perníkové těsto, které se dá hned péct i jíst :-)
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukr moučka 2 lžíce medu 30 g čokolády na vření 2 lžíce kakaa 1 vejce 1/2 balíčku prášku do perníku (popř. obyč kypřící prášek a koření do perníku - co kdo rádi)
Postup přípravy
Utřeme společně máslo, cukr a vejce. Pak přidáme med, kakao, strouhanou čokoládu - to zamícháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s prdopečem a vypracujeme již na vále těsto rukama…
Kuličky Rafaelo
Potřebné ingredience
200g kokosové moučky 2dl slazeného kondenzovaného mléka loupané mandle
Postup přípravy
Z kokosu a mléka vypracujeme hmotu a necháme ji vychladit. Do kousků vtlačíme mandli a zakulatíme.Obalíme v kokosu
Nej nej nej vanilkové rohlíčky.
Potřebné ingredience
21dkg Hery, 30dkg Hladké mouky, 16dkg mletých Vlašských ořechů, 8dkg Cukru moučka, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a buďto můžeme vyválet placku a vykrajovat třeba měsíčky a nebo tradičně vytvarovat rohlíčky. Po vytažení z trouby ještě obalujeme v moučkovém cukru.…
PERNÍČKY alá LEONIE
Potřebné ingredience
600g HLADKÉ MOUKY, 2 VEJCE, 125g HERY, 125g ROZPUŠTĚNÉHO MEDU, 200g CUKRU MOUČKA, 1 lžička JEDLÉ SODY, 1 lžička SKOŘICE, 2 lžičky MLÉKA, PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
Postup přípravy
Uděláme těsto, které vložíme na 24 hodin do lednice. Poté vyválíme a vykrajujeme. Dáme na pečící papír a pečeme na 170 -180 st. Já se vždy dívám, jestli už jsou perníčky zespodu…
Srdíčka s punčovou náplní
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 300 g másla, 2 žloutky, trochu citronové kůry a šťávy.Punčová hmota - 200 g cukru krupice, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g strouhaných piškotů nebo zbytků jiného cukroví, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce pikantní marmelády, šťáva a kůra z jednoho citronu,trochu mleté skořice. Čokoládová poleva
Postup přípravy
Z těsta upečeme srdíčka,která plníme punčovou náplní a zdobíme čokoládou.
Punčová náplň - všechny ingredience vložíme do kastrolu,mícháme a zahříváme za stálého míchání,až se…