Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vyvalování těsta na cukroví mezi pečícími papíry

Vyvalování těsta na cukroví mezi pečícími papíry

Potřebné ingredience

Při přípravě cukroví se může hodit tento postup, který používám od loňska a mohu všem doporučit!

Postup přípravy

Používám 2 pásy pečícího papíru, které si dole spojím třeba sešívačkou a dobře založím pod desku válu, aby se nepohybovaly. Mezi ně pak vložím těsto, pokud je žádoucí, ještě…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MAROKÁNKY Z KALENDÁŘE +++

MAROKÁNKY Z KALENDÁŘE +++

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky z těsta od babičky...

Perníčky z těsta od babičky...

Potřebné ingredience

500 g hl. mouky 250 g cukru 2 lžíce medu lžička sody 2 vejce tlučený hřebíček, badyán, anýz, skořice a zázvor

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout a pak už se fantazii meze nekladou :))

Já letos dělala jak mojí tradici-velký zvonek, naší rodinnou-prasátka pro štěstí, tak…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
perníčky

perníčky

Potřebné ingredience

Jen rada.....pokud máte perníčky a nechtějí vám změknout, dejte je do krabice s krajíčkem čerstvého chleba, natáhnou jeho vlhkost a nechytnou žádný pach:) mám to vyzkoušené:)

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
bobříci

bobříci

Potřebné ingredience

Těsto: 120g medu, 70g hnědého cukru, 2 lžíce oleje, 200-220g mouky, 1vrchovatá lžička prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření. Náplň: 300gr. marcipánové hmoty

Postup přípravy

Med, cukr a olej zahřejeme, až se rozpustí cukr. Hmotu necháme vychladnout. Potom přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením a prohněteme, až vznikne…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníkové těsto, které se dá hned péct i jíst :-)

Perníkové těsto, které se dá hned péct i jíst :-)

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukr moučka 2 lžíce medu 30 g čokolády na vření 2 lžíce kakaa 1 vejce 1/2 balíčku prášku do perníku (popř. obyč kypřící prášek a koření do perníku - co kdo rádi)

Postup přípravy

Utřeme společně máslo, cukr a vejce. Pak přidáme med, kakao, strouhanou čokoládu - to zamícháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s prdopečem a vypracujeme již na vále těsto rukama…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kuličky Rafaelo

Kuličky Rafaelo

Potřebné ingredience

200g kokosové moučky 2dl slazeného kondenzovaného mléka loupané mandle

Postup přípravy

Z kokosu a mléka vypracujeme hmotu a necháme ji vychladit. Do kousků vtlačíme mandli a zakulatíme.Obalíme v kokosu

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nej nej nej vanilkové rohlíčky.

Nej nej nej vanilkové rohlíčky.

Potřebné ingredience

21dkg Hery, 30dkg Hladké mouky, 16dkg mletých Vlašských ořechů, 8dkg Cukru moučka, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a buďto můžeme vyválet placku a vykrajovat třeba měsíčky a nebo tradičně vytvarovat rohlíčky. Po vytažení z trouby ještě obalujeme v moučkovém cukru.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY alá LEONIE

PERNÍČKY alá LEONIE

Potřebné ingredience

600g HLADKÉ MOUKY, 2 VEJCE, 125g HERY, 125g ROZPUŠTĚNÉHO MEDU, 200g CUKRU MOUČKA, 1 lžička JEDLÉ SODY, 1 lžička SKOŘICE, 2 lžičky MLÉKA, PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Postup přípravy

Uděláme těsto, které vložíme na 24 hodin do lednice. Poté vyválíme a vykrajujeme. Dáme na pečící papír a pečeme na 170 -180 st. Já se vždy dívám, jestli už jsou perníčky zespodu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Srdíčka s punčovou náplní

Srdíčka s punčovou náplní

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 300 g másla, 2 žloutky, trochu citronové kůry a šťávy.Punčová hmota - 200 g cukru krupice, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g strouhaných piškotů nebo zbytků jiného cukroví, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce pikantní marmelády, šťáva a kůra z jednoho citronu,trochu mleté skořice. Čokoládová poleva

Postup přípravy

Z těsta upečeme srdíčka,která plníme punčovou náplní a zdobíme čokoládou.
Punčová náplň - všechny ingredience vložíme do kastrolu,mícháme a zahříváme za stálého míchání,až se…

Zobrazit více...

Kategorie