!!! ÚŽASNĚ MĚKKÉ KOKOSOVÉ STROJKOVÉ !!!
Potřebné ingredience
20 dkg hl. mouky 14 dkg másla 7 dkg cukru 7 dkg kokosu 1 žloutek na šp. nože jedlé sody asi 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Vypracovat těsto na vále, potom nechat v lednici hodinku uležet.
Strojkem tvořit různé tvary, potom upéct. Ještě teplé obalovat v cukru.
Měkounké, vážně výborné.
Slepované vizovické perníčky - bez tuku
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 35 dkg hladké mouky * 18 dkg prášk. Cukru * 6 dkg medu (2 lžíce) * 2 vejce * 1 lžička sody * 1 lžička perníkového koření např. značky Avokádo Na náplň: 15 dkg piškotů * 8 dkg ořechů - obojí nameleme * 3 lžíce marmelády * 2 lžíce medu * 5 lžic rumu Na polevu: 1 čokoláda na vaření a 50 g tuku (omega, lukana)
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto zpracujeme (chvíli to trvá) a necháme odpočinout. (pozn.: do těsta se opravdu nedává žádný tuk. Pokud se těsto trhá, což se mi letos stalo poprvé,…
MOJE MAROKÁNKY HNED MĚKKÉ +++
Potřebné ingredience
1/4L mléka, 10 dkg mletých ořechů, 3 dkg Zlatá Haná, nebo Héra, 15 dkg cukru moučka. Tohle všechno svařime.pokračování v postupu.....
Postup přípravy
Až je kaše teplá přidat 6 dkg polohrubé mouky,provářime odstavíme a přidáme kandované ovoce, oříšky, hrozinky,mandle vše pokrájet.Od každého půl sáčku jen chlebíček celej.Děláme…
Opravdu úžasné VANILKOVÉ ROHLÍČKY ,recept po mojí …
Potřebné ingredience
Těsto: 250g másla, 350g hl.mouky, 150g ml.ořechů, 80g moučkového .cukru.
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme a těsto necháme odležet v lednici min 2 hodiny.
Pečeme na 170-180.Teplé obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Jsou opravdu výborné :)
:Pokud…
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem
Potřebné ingredience
Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, špetka tlučeného hřebíčku, kůra z poloviny menšího pomeranče. Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm…
Karamelové dortíčky s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Suroviny : 400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g másla, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce karamelové polevy v tubě a 1 karamelový pudink. Krém: 100 g másla, 1 lžíce moučkového cukru, půl plechovky salka uvařeného na karamel, 200 g strouhaných vlašských ořechů, podle chuti rum. Rozpuštěná tmavá a bílá čokoláda a karamelové kuličky.
Postup přípravy
Na krém vyšleháme změklé máslo a moučkový cukr do pěny. Přidáme salko uvařené na karamel, ořechy a rum, směs dobře promícháme a uložíme na chladné místo.
Z uvedených surovin…
Išlské kytičky s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 75 g strouhaných vlašských ořechů, 75 g strouhaných oloupaných mandlí, 2 menší vejce, 250 g másla, špetka soli, půl lžičky mleté skořice, citrónová kůra. Jahodový džem, čokoládová poleva a sušené třešně na ozdobení
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm…
Čokoládové trojhránky s mátovým likérem
Potřebné ingredience
Suroviny : 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 3 žloutky, 200 g másla, 50 g strouhané hořké čokolády, špetka soli, špetka mleté skořice, 1 balíček vanilkového cukru. Krém: 125 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, podle chuti mátový likér. Rozpuštěná bílá a tmavá čokoláda a pistáciové oříšky na ozdobení.
Postup přípravy
Na krém vyšleháme máslo s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mátový likér a krém uložíme na chladné místo.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a…
Čokoládové rohlíčky
Potřebné ingredience
Suroviny 350 g strouhaných vlašských ořechů, 300 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 100 g strouhaných piškotů, 3 vejce, kůra a šťáva z poloviny citronu. Nastavovaný máslový krém s kakaem, rozpuštěná čokoláda, bílá cukrářská poleva.
Postup přípravy
Na válu vypracujeme těsto, rozválíme je na sílu asi 5 mm a vykrájíme rohlíčky. Pečeme je na plechu s papírem při 160-170°C 8-10 minut. Na upečené zchladlé rohlíčky nastříkáme…
Košíčky piña colada
Potřebné ingredience
Suroviny : 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 150 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 250 g Hery, špetka soli, citrónová kůra a šťáva z 1 citronu, vanilkový cukr. Ananasový krém: 125 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 3 lžíce kompo-tovaného ananasu, podle chuti likér Piña Colada. Rozpuštěná bílá čokoláda, proužky barevného sušeného ananasu na ozdobení a barevné papírové košíčky.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme kokosové těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2 mm, vykrájíme kolečka, vložíme je do suchých…