IŠELSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
21 dkg hladké mouky 14 dkg Másla 7 dkg cukr moučka 4 dkg ořechů trochu kakaa 1 žloutek
Postup přípravy
Vyválíme jak linecké vykrojíme kolečka o velikosti dvacetikoruny. Potom dáme dovnitř krém a slepujeme dvě dohromady nahoru dáme čokoládu. Na čokoládu mužem dát mandli nebo nějakou…
Smetanové cukroví - levné, rychlé, jednoduché a…
Potřebné ingredience
200g hladké mouky- 200g másla- 180ml 30% smetany -vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Všechny přísady kromě vanilkového cukru smícháme dohromady a utvoříme těsto. To necháme chvíli v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme péct do…
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 70 g mletého cukru, 200 g Hery, 100 g mletých ořechů, 1 žloutek a nastrohaná kůra z 1 citronu
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, natvarujeme do rohlíčků a upečeme a horké obalujeme ve směsi mletého a vanilkového cukru
Linecké citronové pečivo
Potřebné ingredience
420 g hladké mouky, 280 g Hery, 140 g mletého cukru, 2 žloutky, citronová kůra + šťáva z 1 většího citronu
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme odležet, vyválíme, vykrájíme, upečeme,po vychladnutí slepíme lineckou, meruňkovou nebo rybízovou marmeládou a posněžíme cukrem.
Pomerančové cukrovíčko - letos poleva z bílé čoko
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 150 g změklé Hery, 100 g moučkového cukru, 30g solamylu, 1 vejce, nastrouhaná pomerančová kůra z 1 většího pomeranče (lze nahradit pomerančovou trestí)
Postup přípravy
Všechny přísady zpracujeme rukama, aby těsto bylo lesklé a hladké a dáme na hodinku do lednice. Pak už stačí jen rovnoměrně vyválet a vykrájet. Je to máslové těsto, takže brzy…
Sádlové pracny
Potřebné ingredience
Moc dobré, recept mám po své prababičce, děláme každ rok a ještě se neomrzely: 20 dkg sádla, 40 dkg hladké mouky, 40 dkg mletého cukru, 100 g mletých ořechů, kakao na ozdobení moučkový cukr a čokopoleva
Postup přípravy
Zpracujeme těsto, rozdělíme na půlky, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem, dáme do formiček, upečeme, vyklopíme, zasněžíme cukrem a ozdobíme cikcak rozpuštěnou čokoládou.…
Brabantská kolečka 2010
Potřebné ingredience
240 g Hery, 280 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů - měla jsem lískové, 120 g cukru, 1 vanilkový cukr, přidala jsem si kapku malinového aroma na krém: 160 g Hery, 160 g mletého cukru, 5 lžic rumu - já si dala rumové aroma od Dr. Oetkera poleva: čokoláda nebo hotová poleva od Dr. Oetkera na ozdobení patří ¨půlky vlašský ořechů, neměla jsem, tak jsme s dcerkou nazdobili sněhovými vločkami od Dr. Oetkera
Postup přípravy
Vytvoříme těsto, necháme odležet, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo jiné tvary, upečeme, nechala jsem odležet 3 dny, pak jsem slepila krémem, namočila v čoko a nazdobila.
Měkoučké perníčky 2010
Potřebné ingredience
Tento recept není můj, mám tady od maminky na MMB - Lucie M. (jusinka) ID 100062: 400 g hladké mouky (dala jsem napůl s tmavou chlebovou žitnou), 85 g Hery, 2 vejce, 130 g cukru, 3 lžíce tekutého medu, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky kakaa na vaření
Postup přípravy
Vše smícháme, vypracujeme těsto, dáme odležet, vyvalujeme mezi mirkotenovými sáčky (už nepodsypávejte, perníky by byly tvrdé), vykrájíme, upečeme, pomašlujeme vajíčkem, zdobíme.…
Zdobené perníčky
Potřebné ingredience
60dkg hladké mouky, 30dkg moučkoveho cukru, 4 celá vejce, 4 lžíce tekutého medu (nesmí být cukernatý ani rozpuštěný ve vodní lázni), 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce tlučeného koření (hřebíček, badyán, skořice smíchané dohromady) nebo perníkového koření.
Postup přípravy
Vypracujeme ze všech surovin hladké těsto, necháme v chladu asi 1 hodinu uležet. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku asi 1/2 cm silnou a vykrajujeme tvořítky různé tvary.…
Tatrankové pracny
Potřebné ingredience
Na tatrankové pracny potřebujete: 30 dkg polohrubé mouky, 5 dkg cukru krupice, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, půl prášku do pečiva, 3 čokoládové tatranky, 250 g Hery, 1 celý balíček kokosu (200 g), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Postup: Ze změklého tuku a ostatních surovin vypracujte hladké těsto (tatranku nastrouhejte najemno přímo do těsta). Hmotu nechte v lednici trochu ztuhnout a potom ji vtlačujte do…